rss

Cel mai tare Corvette se va numi ZR1

  1. 05/09/2007
  2. Tags: Corvette, ZR1
    Vezi toate fotografiile (1)
    Dupa ce a fost numit in toate felurile vreme de peste un an (amintim doar “SS” si “Blue Devil”),secretul care invaluia denumirea oficiala a celui mai rapid Corvette din lume a fost in sfarsit dizolvat: masina va fi botezata ZR1.

    Acesta nu este un nume nou in gama Corvette, el fiind folosit pentru prima oara in 1971 si apoi repetat in cazul modelului pe care General Motors l-a dezvoltat impreuna cu Lotus in 1986, pe baza celei de-a patra generatii.

    In iarna anului viitor insa, la salonul auto de la Detroit, el va fi aplicat unei masini mult mai puternice decat cea de acum doua decenii, noul motor LS3 de 6,2 litri cilindree urmand a produce, ajutat de un compresor mecanic, circa 650 CP – clar in fata celor 600 CP ai uriasului V10 prezent sub capota lui Viper.

    Se pare ca acest motor ii este destinat si iminentului Cadillac CTS-V, dar asteptati-va ca pe sedanul premium al lui GM el sa dezvolte ceva mai putini CP. Cat despre pretul lui ZR1, va trebui sa ganditi in stil mare: dat fiind faptul ca va fi un model exclusivist, este foarte probabil ca pretul sa sara de 100.000 de $ (totusi, un mizilic comparativ cu Ferrari F599 GTB, Mercedes McLaren SLR sau Lamborghini Murcielago LP640).
    Vizualizari: 855