rss

Cat costa un showroom pentru o marca auto premium?

  1. 07/06/2019
    Vezi toate fotografiile (1)
    Esti pasionat de masini si ti-ai dori ca, intr-o buna zi, sa administrezi propriul showroom auto? Ei bine, iti spunem de pe acum ca trebuie sa fii gata sa scoti ceva bani din buzunar, indeosebi daca ti-ai propus ca, la intrarea in showroom, sa scrie masini Mercedes-Benz de vanzare.
    Costurile pentru o reprezentanta dedicate unei marci auto premium, cum e Mercedes-Benz, depasesc cu usurinta 1.5 milioane de euro. Si nu o spunem noi, ci Juergen Schunn, fondatorul grupului de companii Auto Schunn, partener autorizat Mercedes-Benz in Romania.
    Auto Schunn este prezent cu centre de service si reprezentante autorizate in 5 orase din vestul tarii:
        • Showroom-uri si service autorizate Mercedes-Benz in Arad, Deva si Suceava
        • Centre de service autorizate Mercedes-Benz in Sibiu si Timisoara
        • Un showroom autorizat Mercedes-Benz in Westendorf, Germania
    Oferta de vanzare in aceste centre cuprinde atat comercializarea de masini noi, dar si autoturisme rulate Mercedes-Benz, si o gama complexa de servicii de intretinere si reparatii.
    Refenind la investitii, numai in cele doua centre din Sibiu si Timisoara, inaugurate la inceputul lunii mai, Juergen Schunn a investit peste 3 milioane de euro, bani despre care, insa, omul de afaceri spune ca reprezinta o investitie profitabila, daca stim sa privim industria per ansamblu.
    Juergen Schunn:
    “Orice investitie facuta in Romania este un semn foarte bun si conduce la constituirea a noi locuri de munca.
    Cu cat tehnologiille sunt mai complexe, cu atat mai mult va fi nevoie de oameni calificati, ce automat cer venituri mai mari. Acest lucru conduce la prosperitatea economica a unei tari, la evolutia financiara a populatiei si la aparitia a altor locuri de munca.”
    Spre deosebire de Germania, acolo unde Auto Schunn este, de asemenea, prezenta cu un showroom autorizat Mercedes-Benz, investitiile intr-o reprezentanta Mercedes-Benz pe piata auto din tara noastra sunt, totusi, la jumatate.
    Desi “materialele sunt mai ieftine decat in Romania si mult mai calitative”, “investitiile intr-un showroom Mercedes-Benz incep de la 3 milioane de euro in Germania, fiind mai scump sa construiesti decat in Romania, pentru ca terenul si forta de munca costa mai mult”, spune Juergen Schunn.
    Juergen Schunn:
    “Piata auto a devenit foarte profesionista si se va dezvolta si in continuare in aceasta directie. Orice investitie necesita o analiza prudenta, un studiu de piata, avand in vedere costurile in raport cu veniturile. Discutand de piete saturate, mai bine preiei un dealer existent, impreuna cu piata acestuia. Recuperarea investitiilor depinde de acesti factori majori.”
    Cu o prezenta de peste 26 de ani pe piata auto din Romania, Auto Schunn este una dintre putinele companii infiintate in perioada imediata de dupa 1990, inca active in sfera de business din Romania.
    "Realizarile companiei noastre s-au bazat pe foarte multa munca, pricepere, viziune, adaptare si readaptare, consecventa si seriozitate, impreuna cu o vointa de fier. Obiectivul nostru este sa aducem aproape de cei interesati cele mai noi modele Mercedes-Benz si sa construim legaturi frumoase si durabile", spune antreprenorul, care administreaza, de asemenea, si un fond de investitii si dezvolta o pasiune intense pentru piata de investitii bursiere.
    Chiar si asa, principala pasiune a omului de afaceri ramane brandul Mercedes-Benz, de la care a imprumutat viziunea si modelul de business dezvoltat in intreaga istorie de peste 130 de ani.
    Juergen Schunn:
    “Vorbim despre Mercedes-Benz, unul din cele mai mari branduri mondiale, iar faptul ca de 130 de ani rezista in varf este cel mai concludent ambasador de imagine. „The Best or Nothing”, este deviza dupa care se ghideaza intreg universul Mercedes-Benz, din care compania Auto Schunn face parte.
    Important de retinut este faptul ca toata gama Mercedes-Benz este adaptata la cerintele clientilor nostri, este facuta sa ii atraga si pe cei care nu sunt familiarizati cu acest univers Daimler. Design-ul, fiabilitatea si siguranta sunt mereu la cel mai inalt nivel atunci cand vine vorba de Mercedes-Benz.”

    Vizualizari: 4234
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »