rss

Caroll Shelby are un nou Daytona Cobra Coupe (cu galerie foto)

  1. 24/04/2008
  2. Tags: Caroll shelby, Daytona cobra coupe
    Vezi toate fotografiile (19)
    Cu mai bine de patru decenii in urma, Peter Brock – celebru designer american si partener cu nu mai putin cunoscutul Caroll Shelby de la Shelby American – isi unea fortele cu Bob Negstad (un guru al trenurilor de rulare) pentru a crea un coupe bazat pe legendarul roadster AC Cobra.

    Efortul lor a nascut o alta legenda, Shelby Daytona (numita si Shelby Daytona Cobra Coupe), care, in numai doi ani (1964 si 1965), si-a trecut in palmares mai multe victorii de rasunet la clasa GT, in curse celebre precum cea de 24 de ore de la Le Mans sau cea de 12 ore de la Sebring.

    Doar sase masini s-au fabricat din aceasta serie de exceptie, fiecare dintre ele estimate la milioane de $; totusi, cei de la Superperformance sunt capabili sa furnizeze replici autorizate ale lui Shelby Daytona (sunt singurii care detin o asemenea licenta), una dintre acestea fiind recent facuta cadou marelui Caroll Shelby.

    Spre deosebire de celelalte modele Superperformance Shelby Daytona Coupe (si, evident, de masina originala), cadoul lui Shelby este ceva mai mare, are o suspensie imbunatatita si un interior mai spatios; totusi, la realizarea lui au contribuit cativa din echipa care l-au construit pe Daytona Cobra Coupe, inclusiv Peter Brock si Bob Negstad.

    Masina a fost vopsita in culoarea “Guardsman Blue”, aceeasi cu a modelului de curse original, si a fost echipata cu un motor V8 427SR de la Roush, ce dezvolta 480 CP si aproape 700 Nm. Forta acestuia este transmisa rotilor din spate de o cutie de viteze automata Art Carr 2004R cu doar patru trepte dezvoltata de catre MasterShift, dar care, unic pentru masina lui Shelby, poate fi actionata prin intermediul unor padele si butoane plasate pe volan. Nu s-au putut abtine...

    Click pe prima poza sau click aici pentru galerie foto completa.
    Vizualizari: 1003