rss

Camera Deputatilor a decis: amplasarea radarelor in locuri de unde nu sunt vizibile interzisa

  1. 15/05/2019
  2. Tags: camera deputatilor, cod rutier, modificare cod rutier, oug 195/2002, radare ascunse
    Vezi toate fotografiile (1)

    Proiectul de modificare a art. 109 din OUG 195/2002, cunoscuta neoficial sub denumirea de Codul Rutier, a fost modificat ca urmare a  Deciziei Curtii Constitutionale din 6 noiembrie 2018, astfel ca acum cuprinde in integralitate articolele declarate constitutionale.

    Asadar, Camera Deputatilor, in calitatea de for decizional, a adoptat marti actul normativ cu  186 de voturi "pentru" si 21 "impotriva".

    Actul normativ interzice amplasarea aparatelor radar in locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice, iar politistii rutieri si cei de frontiera sunt obligati de-acum incolo sa poarte uniforma cu inscrisuri si insemne distinctive.

    Mai mult decat atat, aparatele radar de tip pistol nu mai pot fi utilizate la o distanta mai mare de 10 metri de la autospeciala de politie.

    In comunicatul emis de deputatul PNL Florin Roman, unul dintre initiatorii acestui proiect, se mai arata ca "O alta prevedere este cea referitoare la constatarea contraventiilor in sensul ca nu poate fi facuta doar cu mijloace tehnice certificate, omologate si verificate metrologic, consemnandu-se aceasta in procesul verbal de contraventie."

    Roman este de parere ca "Legea pune bazele pe preventie, intrucat amplasarea radarelor la vedere inseamna ca soferul incetineste si devine prudent. Statisticile demonstreaza ca acolo unde au fost montate machete ale masinilor de politie, numarul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simtitor."

    Acum, proiectul de modificare a legii urmeaza sa ajunga pe masa Presedintelui Romaniei pentru promulgare.

    Vizualizari: 2152
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »