rss

Britancii de la Land Rover au anuntat ca SV Coupe nu mai intra in productie

  1. 31/01/2019
  2. Tags: Land Rover, productie range rover sv coupe, Range Rover, range rover sv coupe
    Vezi toate fotografiile (4)

    Constructorul britanic de automobile a prezentat lumii intregi modelul SV Coupe anul trecut in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Productia a fost stabilita initial la 999 de exemplare, construite de divizia Special Vehicle Operations, iar pretul urma sa se invarta in jurul a 240.000 de euro.

    Numai ca Land Rover tocmai a tras acest model pe linie moarta. Un purtator de cuvant al producatorului britanic de automobile a confirmat pentru publicatia Autocar ca Range Rover SV Coupe nu va mai intra in productie si ca toti clientii care si-au comandat deja un exemplar au fost anuntati de aceasta decizie.

    "Am luat decizia sa anuntam clientii ca Range Rover SV Coupe nu va intra in productia de serie. In schimb, Land Rover isi concentreaza toate resursele pe noua generatie de modele, " a declarat acesta.

    Daca intra in productie, noul SV Coupe era unul dintre cele mai luxoase SUV-uri de pe piata, cu un interior care ii facea gelosi chiar si pe fanii Bentley sau Rolls Royce. Sub capota, prototipul ascunde o unitate V8 de 5.0 litri supraalimentata, capabila de 565 de cai putere si 700 Nm cuplu. Teoretic, masina atinge 100 de km/h in 5.3 secunde si are o viteza maxima de 266 km/h.

    Vizualizari: 2020