rss

BMW si Daimler ar putea face schimb de actiuni

  1. 09/03/2009
  2. Tags: BMW , Actiuni, BMW, Daimler ag, Mercedes-Benz, Quandt
    Vezi toate fotografiile (1)
    Criza economica “rezolva” si cele mai mari rivalitati din industria auto, Daimler AG (compania-mama a lui Mercedes-Benz) si BMW planuind un schimb de actiuni prin care cele doua vor strange si mai mult legaturile in vederea unor eventuale colaborari.

    Cheia afacerii se afla insa in mainile familiei Quandt – detinatoarea a 46% din actiunile lui BMW –, care, deocamdata, se opune schimbului.

    Potrivit celor de la Der Spiegel, Johanna Quandt, fiul sau Stefan si fiica sa Susanne Klatten se tem ca Daimler va incerca prin schimbul de actiuni sa deschida o poarta catre o eventuala preluare a lui BMW, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Chrysler (la vremea aceea, considerata o fuziune de pe picior de egalitate).

    Deja in discutii privind o cooperare la nivelul achizitiei de componente – in urma careia isi vor reduce costurile cu miliarde de euro pe termen scurt –, Daimler AG si BMW planuiesc sa cumpere una de la cealalta 7% din pachetele totale de actiuni, parcurgerea cot la cot a perioadei de recesiune urmand a mai diminua din efectele negative inregistrate in urma scaderii pietei automobilelor premium si de lux.
    Vizualizari: 1117