rss

BMW se reinventeaza: BMW Vision Neue Klasse

  1. 01/10/2023
    Vezi toate fotografiile (86)

    Cu cel mai recent concept de design, BMW Vision Neue Klasse, BMW Group arata cum va arata urmatoarea generatie de automobile ale marcii sale principale, BMW. "BMW Vision Neue Klasse combina capacitatea noastra de a inova in domeniile esentiale ale electrificarii, digitalizarii si circularitatii", declara Oliver Zipse, presedintele Consiliului de Administratie al BMW AG. "In acest fel suntem intotdeauna capabili sa fim cu doi pasi inaintea viitorului: Neue Klasse aduce deja mobilitatea urmatorului deceniu pe sosele inca din 2025 si conduce BMW intr-o noua era."
    Vision Vehicle, care va fi dezvaluit public in premiera la Salonul Auto International IAA Mobility 2023 de la Munchen, intruchipeaza un limbaj de design clar, cu suprafete extinse si un set clar de linii distinctive, care a fost redus la esential. Aceasta abordare accentueaza caracteristicile emblematice, cum ar fi grila BMW si curba Hofmeister din grafica geamurilor laterale, facand designul marcii si mai recognoscibil. In interior urmatoarea generatie BMW iDrive garanteaza o experienta digitala unica pentru utilizator, care imbina lumea reala si cea virtuala. Utilizarea extinsa a materiilor prime secundare, productia eficienta din punct de vedere al resurselor si un sistem de propulsie electric cu tehnologia BMW eDrive de a sasea generatie reduc amprenta de carbon a Neue Klasse pe parcursul intregului ciclu de viata al automobilului.
    "Autonomie mai mare cu 30%, incarcare mai rapida cu 30%, eficienta mai mare cu 25% - Neue Klasse reprezinta un salt tehnologic major care va duce EfficientDynamics la un nou nivel. Acelasi lucru este valabil si pentru designul sau - care nu ar putea fi mai futurist", declara Frank Weber, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru Dezvoltare. "Cu Neue Klasse, ne-am angajat in cea mai mare investitie din istoria companiei. Nu scriem doar urmatorul capitol al BMW; scriem o carte cu totul noua. De aceea Neue Klasse va avea impact, cu siguranta, asupra tuturor generatiilor de modele."
    Noul limbaj de design BMW: clar, elegant, atemporal
    Exteriorul prezinta elemente de design care vor defini diferitele modele Neue Klasse. Este clar, elegant, atemporal. Noua arhitectura a automobilului electric deschide, de asemenea, noi posibilitati pentru designul interior. "Designul Neue Klasse este caracteristic BMW si atat de progresiv incat pare ca am sarit peste o generatie de modele", explica Adrian van Hooydonk, directorul BMW Group Design.
    Pasajele puternice ale rotilor, habitaclul retras si partea frontala cu "bot de rechin" inclinat in fata sunt toate elemente definitorii BMW. Jantele aerodinamice de 21 de inchi aduc un omagiu designului cross-spoke clasic, inspirat de motorsport. In acelasi timp, caroseria aproape monolitica a automobilului, cu adancituri puternice in fata si in spate, precum si suprafete vitrate mari, creeaza o noua estetica.
    Culoarea luminoasa a exteriorului - "Joyous bright" -, cu nuanta subtila de galben, subliniaza personalitatea prietenoasa, orientata spre viitor, a BMW Vision Neue Klasse. Contrastul este asigurat de pragurile si barele negre. Un procent mai mare de materii prime secundare (reciclate) si reducerea diversitatii de materiale folosite contribuie semnificativ la o productie care respecta principiilor economiei circulare. Un concept de dezmembrare imbunatatit va ajuta, de asemenea, la optimizarea reciclarii automobilelor Neue Klasse.
    O interpretare noua, proaspata, a elementelor de design ale marcii, cum ar fi grila BMW si farurile duble, transforma partea frontala a automobilului intr-o singura zona de interactiune. Un efect de iluminare cu animatie tridimensionala precisa initiaza interactiunea intuitiva intre om si automobil de indata ce se apropie de masina. Elementele E Ink din partea inferioara a geamurilor laterale sunt prezente si in scenariul de bun venit din exterior, indreptand atentia catre zona senzorului care activeaza deschiderea automata a usii. Tehnologia inovatoare defineste in mod similar designul stopurilor, cu elemente luminoase imprimate 3D care se extind pe mai multe niveluri si care sunt controlate intr-un mod specific pentru a crea o impresie unica de profunzime.
    Ofera viziune: urmatoarea generatie de BMW iDrive
    Comenzile de operare analogice au fost reduse la minimum in BMW Vision Neue Klasse. Interactiunea om-masina are loc prin BMW Panoramic Vision, ecranul central si butoanele multifunctionale de pe volan. Experienta de utilizator este completata de controlul vocal Asistentului Personal Inteligent BMW, o dezvoltare care se bazeaza deja pe ani de experienta. In acest fel, urmatoarea generatie BMW iDrive ofera o interpretare moderna a orientarii catre conducator, atat de tipica marcii.
    Asa cum a facut odata cu introducerea controlerului BMW iDrive in consola centrala si BMW Head-Up Display, marca este din nou lider mondial cu BMW Panoramic Vision, care va fi disponibil in premiera odata cu Neue Klasse. Informatiile sunt proiectate la inaltimea ideala in campul vizual al conducatorului si, pentru prima data, pe toata latimea parbrizului. Aceasta inovatie va completa BMW Head-Up Display imbunatatit din modelele de serie ale Neue Klasse.
    La urmatoarea generatie BMW iDrive, atat conducatorul, cat si pasagerul din fata vor putea sa interactioneze cu informatiile afisate pe BMW Panoramic Vision, creand o experienta de utilizator comuna. Conducatorii pot muta continutul afisat pe ecranul central, pe BMW Panoramic Vision printr-un simplu gest.
    O coregrafie coordonata intre iluminarea ambientala si elementele grafice ale ecranului central si BMW Panoramic Vision imbogateste experienta de utilizator - care poate fi personalizata si folosind My Modes. In modul "Sport", anumite informatii sunt afisate pe un fundal contrastant galben pentru a sprijini condusul dinamic. Noul BMW iDrive se bazeaza pe o arhitectura software integrata care consolideaza datele legate de experienta de condus si infotainment cu date din sistemul electronic si electric al automobilului si din BMW Cloud. Interactiunea dintre om si automobil poate fi adaptata astfel si mai strans la situatia de condus si nevoile individuale, permitand o perceptie complet noua a mobilitatii.
    Tesaturile stralucitoare din cordon creeaza o atmosfera confortabila in interiorul BMW Vision Neue Klasse. Panoul de instrumente de culoare deschisa sustine volanul, care este aplatizat in partea de sus si de jos, precum si ecranul central cu iluminare matrix din fundal in forma unui paralelogram. Un suport de incarcare pentru smartphone si elementul de sticla al manetei selectorului de pe consola centrala completeaza imaginea interiorului. Scaunele din fata sunt atasate la podea printr-un singur suport, eliberand spatiu suplimentar pentru picioare in compartimentul din spate, unde pasagerii se pot bucura de atmosfera creata prin existenta a doua scaune individuale. Designul interiorului, care este complet lipsit de decoratiuni din crom sau piele, ajuta la optimizarea amprentei de carbon a procesului de productie.
    Productie cu emisii reduse de CO₂, tehnologie BMW eDrive de a sasea generatie
    Fabricat la noua uzina din Debrecen complet fara utilizarea de combustibili fosili si cu o utilizare mult mai larga a materiilor prime reciclate obtinute cu emisii reduse de CO₂, Neue Klasse va oferi, de asemenea, un impuls semnificativ pentru mobilitatea individuala sustenabila. Eficienta energetica ridicata in timpul fazei de utilizare a automobilului va fi asigurata prin optimizarea masei, a rezistentei aerodinamice si la rulare, precum si prin gestionarea inteligenta a caldurii, in special pentru trenul de propulsie electric, folosind tehnologia BMW eDrive de generatia a sasea.
    Pe langa motoarele electrice extrem de eficiente, dezvoltate intern de BMW, progresele majore ale noii tehnologii BMW eDrive includ celule cilindrice de baterii nou dezvoltate, cu o densitate de energie cu peste 20% mai mare decat cea a celulelor prismatice utilizate anterior. A sasea generatie a tehnologiei BMW eDrive va imbunatati viteza de incarcare pentru modelele Neue Klasse cu pana la 30%, in plus fata de cresterea autonomiei acestora cu pana la 30%. Ca rezultat al tuturor acestor masuri, eficienta generala a automobilului va creste cu pana la 25%.
    Inovatiile garanteaza placerea de a conduce specifica BMW pentru generatiile viitoare
    Electrificarea, digitalizarea si circularitatea sunt elementele de baza ale transformarii care este modelata in mod activ de BMW Group si a inceput cu modelele electrificate ale marcii BMW i. BMW i Vision Circular subliniaza potentialul extraordinar ce poate fi valorificat prin implementarea sistematica a unei economii circulare care reduce consumul de materii prime si emisiile de CO₂. Pe de alta parte, BMW i Vision Dee arata cum tehnologia digitala, centrata pe om, poate imbogati experienta de utilizator.
    Toate aceste subiecte se reunesc acum in BMW Vision Neue Klasse, un automobil care reprezinta intreaga gama de inovatii tehnologice prin care BMW Group isi demonstreaza dezvoltarea durabila. BMW Vision Neue Klasse semnaleaza inceputul unei noi ere a mobilitatii individuale, bogata in experiente digitale, fara emisii la nivel local si circulara pe termen lung, garantand placerea de a conduce tipica BMW pentru generatiile viitoare.

    Vizualizari: 643