rss

BMW prezinta oficial noul X3. Modelul bavarez ofera in premiera o varianta M

  1. 28/06/2017
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, X3
    Vezi toate fotografiile (20)

    BMW a lansat la inceputul acestei saptamani cea de-a treia generatie a crossover-ului X3. Noul model se lauda cu imbunatatiri majore la nivel tehnic si tehnologic, plus o varianta M oferita in premiera.

    Multe s-au spus si scris de-a lungul timpului despre urmatoarea generatie a modelului X3, insa acum este oficial: noul crossover bavarez anunta un ampatament mai mare cu cinci centimetri, dar cantareste mai putin cu pana la 55 kilograme comparativ cu predecesorul sau.

    S-au adeverit, de asemenea, si zvonurile potrivit carora clientii vor avea la dispozitie - in premiera, o varianta M40i.

     Propulsata de un motor turbo in sase cilindri, de trei litri si 360 cai putere, aceasta sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.8 secunde.

    Tot la nivel de motorizari, noul BMW X3 mai propune un propulsor alimentat cu benzina, turbo supraalimentat de doi litri si 184 sau 252 CP. Fanii propulsoarelor diesel au de ales in schimb dintre un 2.0 de 190 CP si un 3.0 ce dezvolta 265 CP.

    O cutie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala completeaza fisa tehnica indiferent de motorul pentru care s-a optat, se mai arata in comunicatul oficial de presa al crossover-ului bavarez ajuns la generatia cu numarul trei.

    Din punct de vedere, 'familiar' este termenul care caracterizeaza cel mai bine departamentul exterior, in timp ce interiorul trece la un nou nivel multumita design-ului si, totodata, tehnologiilor imprumutate de la ultimul Seria 5.

    Iar acum ne referim in special la ecranul tactil de 10.25 inch aflat in partea superioara a bordului, ale carui functii pot fi comandate inclusiv prin intermediul gesturilor. Nu lipsesc insa din meniu nici instrumentele de bord digitale, scaunele incalzite sau climatizarea cu reglare a temperaturii pe trei zone.

    Noul BMW X3 va fi prezentat in fata publicului larg cel mai probabil in toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto International desfasurat la Frankfurt in perioada 14 - 24 septembrie. Tot aici urmeaza sa facem cunostinta si cu controversatul Seria 6 GT.

    Vizualizari: 2291