rss

BMW, in colimatorul lui Volvo

  1. 10/08/2007
  2. Tags: BMW , BMW, Volvo
    Vezi toate fotografiile (2)
    Parca pentru a le dovedi ca sunt demni de o eventuala apartenenta la numele BMW, suedezii se pregatesc sa modifice configuratia celor mai mici sedan-uri pe care le fabrica in acest moment, S40 si S60, in scopul de a concura mai eficient impotriva lui Serie 3.

    Conform planului, mezinul S40 se va transforma dintr-o berlina cu patru usi intr-un hatch cu cinci usi, fiind astfel aliniat impotriva lui Serie 1 si Audi A3.

    Chiar si numele S40 va fi sacrificat, urmand a fi schimbat in V40. Astfel, gama compacta Volvo va fi similara cu cea a lui Audi, echipa A3/A3 Sportback urmand a infrunta un duo format din C30 si V40.

    De partea cealalta, S60, in loc sa dispara complet, va suferi o serie de transformari drastice: ampatamentul va fi mai lung, interiorul mai bun calitativ, tehnologia va primi update-uri de la S80 si noul Mondeo, iar trenul de rulare va suferi modificari astfel incat sa raspunda corespunzator la calitatile dinamice ale lui Serie 3.

    Si designul caroseriei va suferi mutatii, cea mai evidenta schimbare urmand a se remarca in partea din fata, unde este asteptat un calandru foarte agresiv.

    Cat priveste sustinerea sportivitatii cu ajutorul motoarelor, asteptati-va ca suedezii sa propuna versiuni picante ale motoarelor cu patru clindri pe benzina (de doi si 2,2 litri), precum si a unor propulsoare ceva mai prietenoase cu mediul inconjurator, asa cum vor fi modelele diesel in cinci cilindri D5 si noul motor turbo de doi litri alimentat cu gaz natural.

    Toate aceste schimbari dramatice se vor petrece in urmatorii doi trei-ani, ele urmand a fi incununate si de o zvonita schimbare a logo-ului Volvo. Din cate se pare, acesta va pierde bara diagonala ce traversa grila radiatorului, numai cercul si sageata – o stilizare a simbolului chimic al fierului – urmand sa ramana pe calandru. 
    Vizualizari: 894