rss

BMW i Wallbox Pro, noul punct de incarcare la domiciliu pentru automobile electrice si hibrid plug-in

  1. 26/09/2014
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu BMW i Wallbox Pro – al doilea punct de incarcare la domiciliu din portofoliul BMW i 360º ELECTRIC pentru automobile electrice si hibrid plug-in -, electromobilitatea cu emisii zero va deveni o optiune si mai atractiva. BMW i Wallbox Pro ofera o viteza de incarcare mai mare decat BMW i Wallbox Pure si o utilizare mai simpla, precum si optiuni inovatoare de incarcare a automobilelor si de integrare smart home.

    BMW i Wallbox Pro este disponibil ca accesoriu original BMW i. Optional este oferit si un serviciu de instalare, prin care montajul si conectarea BMW Wallbox Pro in casa sau garajul clientului sunt realizate de personal calificat.

    Cu o viteza de incarcare de pana la 7,4 kW, BMW i Wallbox Pro sustine o incarcare foarte rapida a automobilelor electrice si hibrid plug-in. In acest caz, acumulatorul de inalta tensiune de la BMW i3 are nevoie de mai putin de trei ore pentru a ajunge la 80% din capacitate. BMW i Wallbox Pro este compatibil si cu alte marci auto echipate cu conector European Type 2.

    BMW i Wallbox dispune de designul specific BMW i. Partea frontal a carcasei din plastic de calitate inalta are o finisare cu efect special de antracit, cu crom s idetalii de culoare neagra alaturi de punctele de atractie in nuanta albastru BMW i. Pentru a reflecta sustenabilitatea marcii BMW i, BMW i Wallbox Pro este produs din material ecologice.

    BMW i Wallbox Pro este operat printr-un afisaj touchscreen color, cu diagonala de 7 toli (17,8 cm), care ofera control si monitorizare optimizate ale procesului de incarcare si permite utilizatorilor sa-si aleaga setarile personale. Ecranul poate arata cat de mult s-a incarcat acumulatorul, precum si detalii privind ciclurile anterioare de reincarcare. Benzile de fibra optica cu LED de pe partile laterale ale panoului (wallbox) indica statusul actual de incarcare si sunt vizibile de la o distant considerabila. Informatii privind starea incarcarii pot fi obtinute si de la distanta cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablet prin aplicatia BMW i Wallbox Remote.

    BMW i Wallbox Pro ofera o functie de administrare care poate pastra istoria incarcarilor pentru utilizatori diferiti. Pot fi memorate pana la trei profiluri de utilizator, de exemplu in scop contabil sau pentru facturare. De exemplu, utilizarea electricitatii in scop personal sau de afaceri poate fi inregistrata separate. Detaliile consumului de electricitate pentru un anume cont de utilizator pot fi expediate, la cerere, prin e-mail.

    Un senzor de proximitate activeaza BMW i Wallbox Pro cand se detecteaza miscare. Cablul de incarcare poate fi luat si conectat la priza automobilului cu o lungime de 3,5 metri. Intrarea cablului in partea frontal a panoului (wallbox) il protejeaza contra contaminarii si elimina necesitatea infasurarii cablului.

    Sistemul integrat de gestiune a incarcarii de la BMW i Wallbox Pro livreaza curentul maxim disponibil cand se incarca un accumulator. In acelasi timp, suprasarcina este prevenita prin reducerea corespunzatoare a ratei de incarcare pe durata orelor de varf ale consumului casnic. Prin simpla citire a monitorului touchscreen se afla cata energie este extrasa din sistemul electric de uz casnic intr-un anumit moment.

    Asistat de functiile inteligente de incarcare si de controlul optional de energie, BMW i Wallbox Pro este unic printre punctele casnice, integrand energia produsa prin sisteme proprii, de exemplu dintr-un sistem solar casnic. Aceasta optiune este utilizata ori de cate ori este posibil. Panoul (wallbox) inteligent integrat detecteaza disponibilitatea energiei solare si o utilizeaza imediat pentru incarcare. Daca nu este disponibila o sursa de energie generate la domiciliu, este utilizata puterea din reteaua de alimentare.

    Daca Bmw i Wallbox Pro este integrat cu un sistem smart home, functionalitatea de incarcare eficienta poate fi extinsa si mai multe pentru reducerea sarcinilor de varf din sistemul electric de uz casnic si optimizeaza utilizarea electricitatii generate la domiciliu. Prin intermediul monitorului touchscreen este posibila, de exemplu, conectarea panoului (wallbox) la sistemul smart home myGEEKO. Din monitorul panoului se pot controla pana la opt functii smart home, inclusiv activarea iluminatului exterior. De asemenea, este posibila afisarea informatiilor meteo pe monitor, prezentandu-se temperaturile zilei, avertizarile de inghet si previziunile pentru zilele urmatoare.

    BMW i Wallbox Pro este un accesoriu original BMW i si este disponibil pe toate pietele europene. La finalul anului, panoul va fi vandut si pe piete din Asia, Africa, continental American si Orientul Mijlociu. BMW i Wallbox Pro poate fi instalat atat in garaje inchise, cat si in spatii exterioare acoperite.

     

    Vizualizari: 2399