rss

Bernhard se intoarce la Chrysler

  1. 02/06/2007
  2. Tags: Chrysler, Wolfgang Bernhard
    Vezi toate fotografiile (1)
    Fiul ratacitor al numarului trei din Detroit si odata protejatul actualului presedinte Daimler, Dieter Zetsche, a jucat in afacerea Chrysler-Cerberus rolul unui sfetnic din umbra, un soi de Jafar care a avut o contributie decisiva in a convinge compania de investitii sa devina noul proprietar al gigantului american cu picioare de lut.

    Si, cum Cerberus are nevoie de minuni pentru a-l duce pe Chrysler pe culmile pe care a fost acum un deceniu, compania s-a asigurat ca se va bucura de serviciile lui Bernhard si de acum incolo.

    Germanul va avea cu siguranta un birou in cladirea din Auburn Hills, insa, ca si pana acum, va indeplini rolul unui consultant pentru managementul condus in continuare de presedintele LaSorda.

    Bernhard va raspunde direct in fata sefului Cerberus, Stephen Feinberg, si nu va face parte din executivul Chrysler. Se spune ca cineva chiar l-a vazut defiland prin studiourile de design, aratand in stanga si in drepata ce-i place si ce nu si incercand sa faca ordine in acest sens.

    Daca cineva poate sa faca bici din cel mai mic dintre Cei Trei Mari, acela este Bernhard, insa angajatii la munca de jos trebuie sa se pregateasca pentru ce e mai rau: planul de revenire de la pierderea de aproape 1,5 miliarde de $ inregistrata anul trecut include si concedierea a nu mai putin de 13.000 de angajati in perioada urmatoare. Ouch...
    Vizualizari: 950