rss

Bentley reduce volumul productiei

  1. 09/09/2008
  2. Tags: Bentley
    Vezi toate fotografiile (1)


    De cand a fost prezentat modelul Continental, Bentley a parcurs o perioada fasta, incununata de numeroase recorduri in vanzari. Se pare, insa, ca vremurile bune au cam trecut, englezii fiind nevoiti sa reduca volumul productiei in lipsa unei cereri pe masura.

    In fabrica din Crewe, anul trecut, au fost asamblate aproximativ 10 mii de automobile, dar, potrivit informatiilor din prima jumatate de an, in 2008 nu va depasita cifra de 8.500 de unitati.
    Din aceasta cauza, britanicii au restrans volumul productiei cu 23%, adica in loc de 170 de masini pe zi vor asamblate de acum doar 140.

    Daca cererea va scadea si mai mult in urmatorul an compania britanica va fi nevoita sa ia masuri si mai drastice, si anume sa treaca la concedieri. Oricum, deja saptamana de lucru a fost deja scurtata (de la patru la trei zile) pentru cei 1.400 de angajati.

    Situatia celor de la Bentley se datoreaza mai ales recesiunii din America, cea mai mare piata a producatorului de lux. Insa, strategii firmei au gasit deja o solutie: urmand exemplul multor producatori, Bentley va cauta sa compenseze scaderea de peste Ocean cu succesele de pe pietele emergente (Rusia, China), unde va cauta sa devina mult mai activ decat in trecut.
    Vizualizari: 777