rss

Bentley Continental cu facelift si nou varf de gama

  1. 02/08/2007
  2. Tags: Bentley, Continental, facelift
    Vezi toate fotografiile (4)
    Cateva modificari marcheaza noul model de lux britanic. Acesta primeste o grila frontala redesenata, jante de 20 de toli cu mai multe spite, guri de admisie mai mari si evacuari mai late.

    Mai interesant este, insa, varful de gama, Speed, ce este disponibil tot din august. Acesta va fi cel mai rapid Bentley, atingand o viteza maxima de 323 km/h – cu 3 km/h mai mult decat atinge GT-ul normal sau Flying Spur (desi, se pare, au fost cazuri in care si acestia din urma au depasit bariera celor 320 km/h).

    Speed a suferit interventii si la propulsor, W12-le de origine Volkswagen crescand in putere (de la 552 la 600 de cai) si in cuplu (la 700 Nm), ceea ce-l ajuta sa accelereze in doar 4,3 secunde pana la suta (cu 0,3 secunde mai rapid decat GT).

    Nici suspensiile n-au scapat nemodificate, fiind coborate (10 mm in fata, respectiv, 15 mm in spate), iar barile stabilizatoare sunt mai groase si mai rigide.

    Inginerii au reusit inclusiv sa reduca greutatea totala cu 35 de kilograme, folosindu-se de o serie de materiale exotice, utilizate cu precadere in lumea curselor.

    Dar, cu un total de 2,35 tone, GT Speed nu se incadreaza tocmai la categoria pana, motiv pentru care un sistem de franare eficient este obligatoriu. Acesta face uz de o combinatie de carbon si materiale ceramice pentru a evita fenomenul de fading.

    Unde mai pui ca acest Leviathan are si ambitii ecologice! Acum sa nu va asteptati la vreo minune, dar este un fapt demonstrat ca, prin modificarea sistemului de management al motorului, emisiile de noxe au scazut de la 410 g/km la 396 g/km.

    In momentul in care Irinel se va hotari sa achizitioneze un GT nou sau chiar un GT Speed, el va fi mai sarac cu 120.500, respectiv ,137.500 lire sterline...
    Vizualizari: 921