rss

Autostrada Ploiesti - Brasov gata in numai 4 ani. Soferii vor plati 34 de lei taxa/100 de km parcursi

 1. 19/12/2018
 2. Tags: autostrada ploiesti brasov, autostrada romania, ploiesti brasov
  Vezi toate fotografiile (1)

  Autoritatile au facut primii pasi concreti pentru construirea in parteneriat public - privat a autostrazii Ploiesti - Brasov. Acum, Guvernul a publicat un document oficial cu privire la planurile pentru constructia acestei sosele de mare viteza atat de necesara.

  Asadar, lucrarile vor incepe in 2019 si durata de executie va fi de numai 4 ani, ceea ce inseamna ca autostrada ar urma sa fie finalizata in 2023. Asta chiar daca lucrarile de infrastructura inainteaza cu viteza melcului in Romania si mai mult decat atat, aceasta autostrada urmeaza sa traverseze muntii si include numeroase viaducte si poduri.

  Costurile totale sunt estimate la 1.3 miliarde de euro si pana acum, 5 constructori din Austria, Turcia, Spania si China au depus ofertele pentru constructia acestei portiuni de drum. Autoritatile romane vor contribui cu 25% din aceasta suma, urmand ca restul de 75% sa fie suportat de constructor.

  "Proiectul prevede [...] importante lucrari de arta, intre care 14 viaducte si 33 de poduri cu o lungime totala de aproximativ 3 kilometri, precum si 2,6 kilometri de tuneluri cu galerie dubla, reprezentand una dintre provocarile ingineresti cele mai complexe," se arata in acest document.

  Fiind construita in parteneriat public - privat, circulatia pe autostrada va fi taxata cu 6.3 euro + TVA pentru fiecare 100 de kilometri parcursi (circa 34 de lei).

  Vizualizari: 1499