rss

Sistemul Tesla, pentru conducere autonoma, intarzie sa apara

  1. 27/10/2017
  2. Tags: Autopliot
    Vezi toate fotografiile (1)

    Elon Musk este cunoscut ca face promisiuni mari, pe care nu reuseste sa le indeplineasca, iar una dintre acestea este reprezentata de sistemul de conducere automata Autopilot, scrie Detroit News.

    Acum un an, Musk a spus ca toate masinile Tesla vor avea 8 camere video si 12 senzori ultrasonici ce intra in componenta
    sistemului de conducere autonoma. Avand la bord software-ul potrivit, orice model Tesla ar putea conduce autonom fara implicarea celui de la volan.

    In acel moment, Tesla a inceput sa vanda un pachet de 8.000 de dolari pentru "Modelul X si Modelul S", pregatite pentru lansarea tehnologiei.  Acum cand 2017 este pe sfarsite, compania nu a anuntat nimic referitor la Autopilot, si la implementarea acestuia pe cele doua modele emblematice.

    Sistemul "Autopilot Enhanced Autopilot" al lui Tesla, completat cu hardware-ul mentionat mai sus, nu a atins inca echivalenta cu sistemul anterior.

    In spatele acestor intarzieri, un grup de proprietari de Tesla au intentat un proces  impotriva Tesla, sustinand ca a fost vanduta o caracteristica inexistenta.

    Un motiv esential pentru care tehnologiile Autopilot imbunatatite de Tesla s-au materializat atat de incet se datoreaza separarii companiei de Mobileye. Dupa acest lucru Tesla trebuie se recreeze sistemele autonome al lui Mobileye lucru care ia timp.

    Vizualizari: 1145