rss

Audi se pregateste sa renunte la acest model. Informatia a fost confirmata oficial

  1. 08/08/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi va renunta in urmatorii doi ani la unul dintre cele mai populare modele din istoria moderna a companiei. Informatia a fost confirmata inclusiv de oficialii producatorului german de automobile.

    Lansata acum mai bine de jumatate de deceniu, cea de-a treia generatie a modelului Audi A3 se apropie cu pasi repezi de sfarsitul carierei sale. O noua reiteratie a celebrei compacte de origine germana va debuta oficial in cursul anului 2019, initial intr-o versiune cu cinci portiere.

    Aproximativ 12 luni mai tarziu de la acel moment, alternativa producatorului din Ingolstadt la BMW Seria 1 si Mercedes A-Class se va imbogati cu o varianta in patru usi, de tip Sedan. Intr-un final, lista cu optiuni pusa la dispozitia clientilor va fi completata cu o configuratie Liftback, la randul ei cu cinci portiere.

    Cel din urma automobil va inlocui actualul hatchback in trei usi, potrivit unui material aparut in publicatia britanica Autocar - care citeaza surse oficiale din interiorul companiei germane Audi. Aceasta decizie vine pe fondul vanzarilor slabe inregistrate de modelul respectiv.

    In cazul in care BMW nu va opta miza pe o strategie similara, urmatoarea generatie a compactei Seria 1 va ramane singura alternativa premium disponibila intr-o astfel de configuratie. Atat generatia din prezent a Mercedes-ului A-Class, cat si inlocuitorul acesteia propun o versiune hatback cu numai cinci portiere, nu si trei usi.

    Vizualizari: 2505