rss

Aproape 60% dintre masinile verificate de RAR au probleme

  1. 10/07/2012
  2. Tags: itp, RAR
    Vezi toate fotografiile (1)

    Aproximativ 60% dintre masinile verificate tehnic de inspectorii Registrului Auto Roman in ultimele trei luni au fost declarate neconforme, in urma problemelor constatate la nivel tehnic sau legate de documente.

    In ultimele trei luni, inspectorii Registrului Auto Roman au verificat tehnic in trafic 22.474 de autovehicule, in intreaga tara. In urma actiunilor RAR, 59,3% dintre masini au fost inregistrate cu probleme.

    Dintre autoturismele declarate neconforme la nivel general, aproximativ jumatate nu au trecut de testul securitatii rutiere, cu defectiuni ca: proasta functionare a iluminarii si semnalizarii, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri atipice la mecanismul de directie sau la articulatiile puntilor fata si spate, sisteme franare ineficace si altele.

    Mai mult decat atat, 20,4% din autovehiculele neconforme prezinta un pericol iminent de accident, sustin inspectorii RAR, iar in aproape 20% din cazuri s-a constatat depasirea normelor maxime admise de poluare.

    Din totalul autoturismelor verificate, 2,4% au avut probleme privind identificarea: neconcordante intre seria poansonata pe sasiu / caroserie si cea din documente, schimbarea culorii masinii sau a categoriei de utilizare.

    Aproximativ 6% dintre masinile verificate au avut nereguli in ceea ce priveste efectuarea inspectiei tehnice periodice (ITP fals, ITP expirat, lipsa acte).

    Registrului Auto Roman mentioneaza ca rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte R.A.R. - Politie opresc doar acele vehicule care par a avea defectiuni.

    Vizualizari: 4531