rss

Anvelope de iarna – nu neglija importanta anvelopelor de iarna

  1. 19/09/2016
  2. Tags: anvelope iarna, anvelope de iarna,cauciucuri iarna, cauciucuri de iarna
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anvelopele de iarna sunt pneuri special create pentru anotimpul rece, atunci cand temperaturile scad sub +7grade Celsius si apar poleiul si zapada. Rolul acestor cauciucuri este de a oferi o aderenta mai buna cu carosabilul pe perioada iernii.

    Tinand cont ca nu mai e mult pana ce anotimpul rece isi va intra in drepturi, e importanta dotarea autoturismului cu anvelope de iarna pentru a putea ajunge intotdeauna in siguranta la destinatie.

    Pneurile de iarna sunt realizate dintr-un cauciuc special, mai moale si mai rezistent la temperaturi scazute. Acestea sunt concepute pentru a oferi o aderenta mai buna cu soseaua acoperita cu zapada, gheata sau polei.

    Comparativ cu anvelopele all season, care pot fi utilizate inclusiv pe zapada, cele de iarna au nevoie de o distanta de franare mai scurta, ceea ce le face mai eficiente. In plus, cauciucul pneurilor de iarna rezista mai mult la temperaturi extrem de scazute, devenind mai moale si oferind o aderenta mai buna.

    Anvelopele de iarna acceptate pe teritoriul Uniunii Europene sunt cele care poarta pe flancul lor inscriptia M+S, M.S. sau M&S. Insa pentru ca e dificil sa alegi singur un set de anvelope iarna pentru autoturismul tau, cel mai bine este sa apelezi la specialisti. Consultantii Nexxon, unul dintre cei mai mari distribuitori de anvelope si camere de aer din Romania, te pot sfatui cu privire la tipul de anvelope potrivite pentu masina ta.

    Si asta intrucat e important sa tii cont de mai multe specificatii. Spre exemplu, de faptul ca se recomanda cauciucuri de iarna cu adancimea profilului de cel putin 4 milimetri, pentru circulatia in oras, iar daca iesi cu autoturismul in zone unde exista riscul unei cantitati mari de zapada, sunt necesare anvelope cu profil de 5-6 milimetri.

    Unul dintre sfaturile de baza date de specialisti este montarea de anvelope pe toate cele patru roti, nu doar pe doua, asa cum obisnuiesc majoritatea soferilor, in dorinta de a economisi bani. Montarea doar pe rotile de pe puntea din fata poate duce la reducerea aderentei pe spate, iar montarea doar pe puntea din spate duce la pierderea controlului volanului si la imposibilitatea de a lua, spre exemplu, o curba. Trebuie sa ai grija ca presiunea din anvelopele de iarna sa ramana mereu constanta. De aceea, e important sa verifici presiunea cel putin o data pe luna si mai ales atunci cand cauciucurile sunt reci.

    Septembrie este cea mai potrivita luna pentru montarea anvelopelor de iarna. In primul rand pentru ca in aceasta luna nu vei gasi aglomeratie in service-urile auto. In al doilea rand, din acest moment e posibil ca oricand sa ajungi pe un drum inzapezit.

    Nexxon iti ofera o gama variata de anvelope de iarna, astfel incat sa le alegi pe cele potrivite autoturismului tau, dar si bugetului de care dispui. Insa trebuie sa tii cont de un lucru: intrucat siguranta ta depinde de aceste cauciucuri de iarna, e bine sa alegi unele de calitate, care au un grad de uzura mai scazut.


    Advertorial!

    Vizualizari: 1985