rss

Amenda anului vine din Canada: 78 de dolari pentru ca circula cu 1 km/h peste limita in timp ce depasea masina politiei

  1. 22/09/2017
  2. Tags: amenda canada, amenda circulatie, Canada, politie canada
    Vezi toate fotografiile (1)

    De cele mai multe ori, politistii isi fac treaba ca la carte, insa uneori mai au si acestia mici scapari. Si nu, nu se intampla numai in Romania, oricat de mult ai crede acest lucru. Sa luam spre exemplu acest caz din Canada.

    Mathieu Gagne circula cu viteza redusa in spatele unei masini de politie, pe o sosea cu doua benzi din nordul Canadei. La un moment dat, acesta s-a angajat in depasire, iar cativa metri mai incolo a fost oprit de politistul care aparent nu se grabea nicaieri si a primit o amenda in valoare de 78 de dolari, chiar daca manevra pe care a facut-o era legala.

    Situatia a devenit si mai exagerata atunci cand omul legii i-a spus acestia ca este o lipsa de respect faptul ca l-a depasit, iar pe procesul verbal i-a trecut ca a fost inregistrat de aparatul radar cu viteza de 101 km/h, cu 1 km/h mai mult decat limita legala pe acel sector de drum. Ca si cum acest exces de zel nu era de ajuns, ce urmeaza depaseste cu mult limitele normalului.

    Cateva zile mai tarziu, soferul ghinionist a fost contactat de superiorii agentului de politie, care i-au spus ca amenda a fost anulata, insa nu pentru exagerarile politistului, ci pentru ca acesta a trecut pe procesul verbal ca viteza a fost masurata cu radarul, cand colo aceasta fusese doar estimata.

    Cei de la CTV News Canada sustin ca agentul nu a fost pedepsit in niciun fel, chiar daca mai multi specialisti in drept au sustinut ca acesta a falsificat intr-un fel procesul verbal de contraventie.

    Vizualizari: 4021