rss

Agil, puternic, Opel Insignia GSi Sports Tourer: un station wagon sportiv, fara compromisuri

  1. 08/09/2017
    Vezi toate fotografiile (8)

    Agil si puternic datorita noului motor varf de gama: noul station wagon sportiv Opel Insignia GSi Sports Tourer nu cucereste doar soferul, ci intreaga familie. Ofera placerea condusului fara a afecta spatiul si caracterul practic. Este pur si simplu un autovehicul care nu face compromisuri.

    Noul Insignia GSi Sports Tourer ofera tot ceea ce isi doresc soferii sportivi: acest station wagon agil poate fi pus in miscare de motorul conceput special pentru varful de lance Opel, unitatea diesel BiTurbo de doi litri, cu putere de 154 kW/210 cp si un cuplu de 480 Nm (consum oficial pentru 2.0 BiTurbo conform Noului Ciclu European de Conducere: urban 8,9 l/100 km, extra-urban 6,1 l/100 km, mixt 7,3 l/100 km, emisiile oficiale de CO2 in regim mixt fiind de 192 g/km). Dotarile standard includ sasiul FlexRide, tractiunea integrala inovatoare cu vectorizarea cuplului, pneuri cu aderenta ridicata si o transmisie automata noua cu opt trepte care poate fi actionata si prin intermediul padelelor de pe volan.

    Designerii Opel au conferit modelului Insignia GSi Sports Tourer un aspect sportiv pe masura performantelor sale. Prizele de aer cromate de mari dimensiuni in fata si spoilerul spate arata fara nicio indoiala ca acesta este modelul station wagon varf de lance cu ambitii sportive. La interior, soferul se asază la volanul sport imbracat in piele, pe un scaun sport integrat, conceput special de Opel pentru GSi si disponibil optional. Ceilalti ocupanti se bucura de confortul ridicat binecunoscut al unui Sports Tourer: cu spatiu generos pe al doilea rand de scaune, un volum al portbagajului de pana la 1.665 de litri, sistemul de infotainment si conectivitatea oferite de Opel IntelliLink și Opel OnStar. Acestea transforma noul Insignia GSi Sports Tourer intr-un station wagon Opel varf de lance care aduce mai multa bucurie si distractie in fiecare zi.

    Grup motopropulsor, sasiu, frane de top: GSi este un atlet puternic si complet

    Ca si la Insignia GSi Grand Sport, inginerii au perfectat Insignia GSi Sports Tourer pe legendara sectiune Nordschleife de pe Nurburgring. Aici, in Muntii Eifel, Opel detine un centru de testari pentru autovehiculele performante pe care le produce. Opel a echipat Insignia GSi Sports Tourer cu un motor de varf pentru a puncta la capitolul performanta: noul motor de doi litri BiTurbo diesel cu supraalimentare secventiala in doua etape dezvolta 154 kW/210 cp la 4.000 rpm si generează un cuplu maxim de 480 Nm la numai 1.500 rpm. GSi Sports Tourer BiTurbo accelereaza de la zero la 100 km/h in doar 7,9 secunde si atinge viteza maxima de 231 km/h.

    Cei care prefera un motor turbo pe benzina dinamic pentru GSi vor gasi exact ceea ce isi doresc cu unitatea de doi litri si 191 kW/260 cp, ce genereaza un cuplu maxim de 400 Nm intre 2.500 si 4.000 rpm (consum oficial in conformitate cu Noul Ciclu European de Conducere: urban 11,5 l/100 km, extra-urban 7,1 l/100 km, mixt 8,7 l/100 km, emisiile oficiale de CO2 in regim mixt fiind de 199 g/km). Acesta accelereaza Insignia GSi Sports Tourer de la zero la 100 km/h in 7,5 secunde, viteza maxima fiind de 245 km/h.

    La baza placerii condusului si a puterii impresionante oferite se afla noul sasiu GSi: arcurile mai scurte coboara acest station wagon sportiv cu 10 milimetri fata de un Sports Tourer normal, iar amortizoarele sport speciale reduc la minim miscarile caroseriei. Sasiul FlexRide standard adapteaza amortizoarele si directia in fractiuni de secunde. De asemenea, sistemul adapteaza optim reglajele pedalei de acceleratie si momentele de schimbare a treptelor pentru cutia de viteze automata cu opt rapoarte, sporind performantele. In functie de modelul ales – Standard, Tour sau Sport – directia si raspunsul acceleratiei sunt mai moi (Tour) sau mult mai precise pentru a spori placerea condusului (Sport). Modul Competition este disponibil exclusiv pentru GSi si poate fi activat prin intermediul butonului ESP. Apasarea dubla le permite soferilor experimentati sa obtina un control mai bun al directiei si anuleaza controlul tractiunii. Iar daca soferul Insignia GSi chiar doreste un control direct asupra tuturor sistemelor, acesta poate schimba treptele de viteza ale cutiei automate cu opt rapoarte cu ajutorul padelelor de pe volan.

    Tractiunea integrala Twinster cu vectorizarea cuplului, unica in această clasa, face o pereche perfecta cu sasiul sportiv. Un sistem cu dublu ambreiaj inlocuieste diferentialul conventional de pe puntea spate si asigura transmiterea mai precisa a puterii catre fiecare roata. Aceasta inseamna ca Insignia GSi Sports Tourer se deplaseaza exact pe traiectoria dorita de sofer (si subvirarea, cand rotile fata imping spre exteriorul virajului, ceea ce poate cauza deraierea autovehiculului de la traiectorie, este eliminata).

    Pentru a transfera eficient puterea, inginerii au montat pe Insignia GSi Sports Tourer pneuri cu aderenta foarte ridicata, Michelin Pilot Sport 4 S, pe jante mari de 20 de inch. Pentru o decelerare impecabila la viteze mari, franele Brembo cu patru cilindri (diametru de 345 de milimetri) preiau sarcina. Toate acestea, impreuna cu designul usor, binecunoscut al modelului Insignia Sports Tourer, asigura o experienta a condusului de neegalat, directa si sportiva, la care nu ne asteptam in mod normal de la un station wagon.

    Design dinamic si foarte mult confort

    Acelasi lucru este valabil si la interior: modelul GSi station wagon combina spatiul generos si nivelul ridicat de confort al Sports Tourer cu aerul distinct al unui autovehicul de curse. Aceasta face ca Insignia GSi Sports Tourer sa fie la fel de placut pentru pasageri ca si pentru sofer, care se bucura de confortul scaunului tip bucket special conceput de Opel pentru GSi. Scaunele premium optionale, certificate AGR (Campania pentru un spate sanatos) cu spatar inalt si tetiera integrata, avand logoul GSi brodat, ofera un suport lateral excelent in virajele abordate la viteze mari si un confort extraordinar pe distante lungi. Acestea sunt asigurate de combinatia familiara de la Sports Tourer: ventilatie, incalzire, functie de masaj si suporturi laterale reglabile. Volanul sport din piele cu partea inferioara plata si pedalele din aluminiu sporesc senzatia de sportivitate din interior.

    Ampatamentul de 2.829 de milimetri al Insignia GSi Sports Tourer ofera o senzatie extraordinara de spatiu. Aceasta poate fi sesizata in special pe al doilea rand de scaune, unde pot calatori confortabil trei pasageri, iar cele doua scaune exterioare sunt incalzite. Toti ocupantii se bucura de divertismentul si conectivitatea de top oferite de sistemele IntelliLink de ultima generatie compatibile cu Apple CarPlay si Android Auto. De asemenea, la bord este si revolutionarul asistent personal de service si conectivitate Opel OnStar, care ofera acum noi servicii, cum ar fi rezervarea camerelor de hotel si cautarea unui loc de parcare.

    Datorita 4G LTE WLAN-Hotspot toti ocupantii autovehiculelor Insignia Sports Tourer au acces rapid si usor la internet pe dispozitivele mobile.

    Imaginea sportiva si atragatoare a Insignia GSi Sport Tourer cu prizele de aer frontale si tevile de esapament cromate si spoilerul spate distinctiv care asigura forta deportanta necesara pe puntea spate imbraca un autovehicul deosebit de practic. Ca si celelalte modele ale seriei, portbagajul ofera un volum extraordinar, cuprins intre 560 si 1.665 de litri si o bancheta cu rabatare 40/20/40 disponibila optional pentru o configurare foarte flexibila a spatiului de incarcare. Pentru a facilita cat mai mult incarcarea, hayonul controlat de un senzor se deschide si se inchide fara atingere, prin simularea unei miscari de lovire cu piciorul sub bara de protectie spate. Soferii Insignia GSi Sports Tourer beneficiaza si de o gama de tehnologii de varf, de la revolutionarul sistem de iluminare IntelliLux LED® cu matrice la sistemul de avertizare privind o coliziune frontala cu detectarea pietonilor si franare automata de urgenta. Toate acestea fac din Insignia GSi Sports Tourer un model pe cat de agil, pe atat de practic si, mai presus de toate, un station wagon sigur si confortabil pentru intreaga familie.

    Vizualizari: 1902
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »