rss

Volkswagen lanseaza Passat BlueMotion TSI

  1. 06/05/2009
  2. Tags: Bluemotion, Passat, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (5)

    Pana acum, Volkswagen oferea versiunile BlueMotion doar cu motorizari diesel, insa aceasta situatie se schimba odata cu lansarea modelului Passat BlueMotion TSI, dotat cu motorul pe benzina de 1,4 litri.

    La prima vedere, diferentele estetice sunt minime, fiind vorba doar de o grila usor modificata si de aparitia logo-urilor BlueMotion. Insa, pentru a se obtine un consum cat mai mic, inginerii marcii au operat si cateva schimbari mai putin evidente, de ordin tehnic.
    Astfel, suspensiile au fost coborate cu 15 mm, greutatea a fost redusa cu 30 de kilograme, rapoartele transmisiei sunt mai lungi, iar pneurile au o rezistenta la rulare mai mica.
    Motorul ce inlocuieste dieselul de 1,9 litri cu 105 CP este mandria grupului Volkswagen si dezvolta 122 CP, respectiv 200 Nm.

    Chiar daca consumul mediu este de doar 5,9 litri/100 km, pentru versiunea cu cutie manuala, sau 5,8 pentru cea dotata cu DSG-ul cu 7 trepte, BlueMotion TSI are performante superioare comparativ cu versiunea normala, animata de acelasi motor. Sprintul pana la 100 km/h dureaza mai putin cu 0,2 secunde, in timp ce viteza maxima de 205 km/h este si ea mai mare.

    Economia totala de combustibil poate fi de pana la 20%, in timp ce emisiile scazute te vor scuti de alte cheltuieli (136 g/km pentru sedan, 138 pentru Variant).

    Vizualizari: 1258