rss

Toyota va construi o masina low cost in parteneriat cu Daihatsu

  1. 19/10/2009
  2. Categoria: Daihatsu
  3. Tags: Daihatsu, Low cost, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)


    Dupa variate eforturi pentru imbunatatirea sectorului sau verde, producatorul japonez Toyota este acum dispus sa dezvolte un model low cost, care s-ar vinde sub 11.000 dolari pe pietele in curs de dezvoltare, cum ar fi China si India.

    Potrivit unei publicatii japoneze, modelul va fi dezvoltat în colaborare cu Daihatsu Motor Company, unde Toyota detine actiuni in valoare de 51%.

    Detalii cu privire la proiectele Toyota sunt inca neconfirmate, insa potrivit zvonurilor curente, compania intentioneaza sa lanseze modelul pana in 2015.
     
    Zvonuri similare au inceput sa circule in urma cu un an dar la momentul respectiv parteneriatul dintre Toyota si Daihatsu se referea la un model de  5.000 de dolari. Modelul despre care se vorbea atunci avea drept tinta pietele din India si Brazilia si era proiectat pentru fabricatie in Bangalore.
     
    Toyota detine o singura uzina in Bangalore, dar o a doua este in prezent in curs de dezvoltare si urmeaza sa fie deschisa in 2010.

    Conform Autonews, fabrica existenta are o capacitate anuala de productie de aproximativ 100.000 de vehicule, noua uzina avand scopul de a spori numarul de masini care vizeaza pietele emergente.

    Daihatsu pe de alta parte, se confrunta cu dificultati din cauza recesiunii economice si a decis sa se retraga din China, in incercarea de a reduce costurile la un nivel minim.

    Vizualizari: 2106