rss

Test Drive - Mercedes Benz E 250 CDI

  1. 25/05/2009
  2. Tags: Mercedes E-Class, Mercedes-Benz
    Vezi toate fotografiile (1)


    Aflat la a opta generatie si marcand un progres evident vizavi de cresterea dinamicitatii, scaderea consumului, si includerea unei doze forte de tehnologie, noul E-Klasse se situeaza confortabil intre referintele berlinelor mari premium unde ii tin isonul Audi A6 si BMW seria 5. Cu un coeficient al rezistentei aerului - Cx de 0,25 noul E-Klasse este cea mai aerodinamica silueta din segment.

    Lista completa de echipari si preturi pentru noua Clasa E se poate downloada cu un click aici.

    Modelul nostru de test era echipat printre alte multe optionale si cu pachetul optional Sport Evolution AMG (2500 de euro fara TVA) din care enumeram: Suspensie AVANTGARDE, pachet AMG Styling, jante AMG din aliaj usor 18", design spite duble, covorase AMG velour. La aceasta, adaugam si pachetul optional Avantgarde (in valoare de 2825 euro fara TVA), existent pe masina testata, pachet care include:  Grila radiator neagra cu 3 lamele, schimbator de viteze imbracat piele, volan imbracat in piele, faruri Bi-Xenon pentru masinile cu volan pe stanga,etc.

    La capitolul siguranta pasiva sau activa Mercedes Benz E-Klasse ofera un pachet total. Nu voi enumera toate sistemele cu abrevieri pentru a nu va plictisi, si nici nu va spun de airbag-urile de la bord, insa ma voi opri la sistemul Attention Assist oferit in standard, care se activeaza la viteze intre 80-180 km/h. Sistemul detecteaza somnolenta soferului, prin analizarea comportamentului acestuia, bazandu-se in principal pe miscarile pe care le face asupra volanului. Cu acest sistem Mercedes-Benz a facut un pas major in prevenirea accidentelor, care potrivit studiilor, in jur de un sfert dintre cele mai grave se datoreaza oboselii la volan, facand din acest fenomen o cauza majora, cu o incidenta, statistic vorbind, peste numarul de accidente produse de soferii beti.

    Automobilul testat de noi este in echiparea de top si contine un pachet important de optionale, astfel ca pretul total este de 62.720 euro fara TVA.

    Mai multe informatii veti gasi in numarul urmator al revistei AUTO.RO

    Vizualizari: 2329