rss

Politia Rutiera va avea radare care nu pot fi detectate

  1. 01/03/2010
  2. Tags: Politia Rutiera, Radar
    Vezi toate fotografiile (1)

    Politia Rutiera a fost dotata cu peste 400 de radare de ultima generatie, care nu pot fi detectate de aparatele anti radar ale soferilor auto.

    Aparatele pornesc automat si se opresc automat cand sesiseaza o depasire a vitezei legale. In restul timpului, acestea filmeaza fara sa inregistreze.

    In urma setarilor, radarele pot memora 30 de secunde anterior infractiunii comise de sofer.

    De exemplu, in cazul unui incident rutier in care un autoturism loveste o persoana, radarul va memora evenimentele cu 30 de secunde inaintea impactului.

    "Marea noutate privind cele 449 de radare ce urmeaza sa fie utilizate la nivel national este faptul ca datele vor fi stocate pe hard-disk extern, cu o capacitate de 80 de Gb, adica un timp de 30 de ore de intregistrare continua", a declarat Aurelian Calineata de la Directia Rutiera a Politiei Romane.

    Functia "stand-by" poate intrerupe unda radar fara a mai urmari depasirea vitezei legale, ci doar imaginile in timp real.

    Noile radare separa sensurile de mers, camera si antena reprezentand un corp comun.

    Cel mai inovativ lucru in ceea ce priveste Radarele Audiovision este ca inregistreaza si pe timpul noptii, la temperaturi foarte scazute (aproximativ - 20 de grade Celsius).

    Momentan, acestea sunt in perioada de testare in Romania. Potrivit lui Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei radarele vor fi puse in functiune "la un moment surpriza”.

    Vizualizari: 3129