rss

Greseli de evitat la achizitionarea unei masini

  1. 26/02/2010
  2. Tags: achizitie, greseli, Masina
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu exceptia cazului in care ai o multime de bani de cheltuit, decizia de a cumpara o masina nu ar trebui sa fie una spontana. O astfel de investitie necesita cercetare si planificare financiara, pentru a face cea mai potrivita alegere, in functie de gusturile si bugetul tau.

    Din pacate, in ciuda impactului pe care achizitionarea unei masini il are asupra portofelului, o buna parte din cumparatori nu acorda importanta corespunzatoare acestui proces.

    Mai jos va vom prezenta cateva dintre cele mai des intalnite greseli la achizitionarea unei masini.

     

    Lipsa unei documentari

    Aceasta prima greseala este, probabil, cea mai raspandita in randul cumparatorilor, deoarece necesita timp si organizarea unei modalitati de plata.

    Cel mai bun mod de a te documenta este consultarea revistelor specializate sau a formurilor de discutii cu privire la masina respectiva .Site-urile auto vor permite, de asemenea, consultarea celor mai recente prezentari, review-uri sau drive-teste, cu privire la masinile noi si second-hand.

    In final, poti compara preturile masinii de care esti interesat pe site-urile importatorilor locali, daca vorbim de masini noi, unde iti poti configura cea mai potrivita varianta.

    Alegerea unei masini necorespunzatoare

    Pentru a vedea ce fel de masina ti se potriveste, trebuie sa determini in primul rand,  stilul tau de viata.

    Nu e nimic mai rau decat sa fii “prins” intr-o masina impractica pentru tine si poate, pentru familia ta si sa-i descoperi neajunsurile in conformitate cu nevoile tale.

    Economia de combustibil este, de asemenea, un factor cheie si in cazul in care acest lucru este important pentru tine, trebuie sa uiti de SUV-urile de dimensiuni mari sau de masinile de peformanta cu capacitati cilindrice peste medie.

    Consultarea unui dealer doar din apropierea casei tale

    Nu toate reprezentantele auto sunt la fel. Fiecare dintre acestea detine o baza de date care cuantifica in ce masura acesta multumeste clientii sai,  in termeni de preturi si servicii.

    De asemenea, la o studiere atenta a pietei, vei vedea ca preturile pot varia usor in functie de dealerii aceluiasi producator auto. Acest lucru se datoreaza faptului ca preturile sugerate de constructor sunt determinate pe baza mai multor factori, inclusiv demografici si geografici.

    Nesolicitarea unui test-drive

    Ai cumpara un lucru valoros inainte de a-l verifica? Argumentul fundamental al unui raspuns negativ reprezinta cantitatea de informatii pe care le poti afla, doar la volanul masinii care te intereseaza.

    In afara de lucrurile evidente, cum ar fi manevrarea sau franarea, vei putea, de asemenea, sa “simti” masina si sa te bucuri sau nu, de ea.

    Daca confortul la volan este important, un test-drive se transforma atunci intr-o obligatie. Informeaza-te cu privire la sistemele de siguranta, cutia de viteze precum si zgomote, pentru a vedea daca se ridica la standardele tale.

    Absenta negocierii pretului

    Pentru economii optime, cel mai bine este sa vorbesti cu dealerul despre pretul fara TVA si de o finantare separata.

    Fiecare aspect din tabloul achizitionarii masinii este diferit si o buna constientizarea a tuturor factorilor determina mai multe sanse de reducere a cheltuielilor.

    Fii prudent si nu lasa emotiile sa te copleseasca. Daca te-ai indragostit deja de o masina, nu lasa agentul de vanzari sa exploateze aceste sentimente. Iti va intoarce impotriva propriile slabiciuni si iti va arata, poate, cele mai scumpe modele din stoc.

    In cazul in care iti doresti o masina cu multe dotari, in timp ce configurezi modelul impreuna cu agentul de vanzari, e important sa negociezi elemente pe care le poti primi gratis, daca suma platita e una  apropiata de pretul unei versiuni full echipata.

    Ignorarea costurilor de asigurare

    Agentii de vanzare iti pot stabili o suma rezonabila pentru masina dorita insa nu uita sa iei in calcul costul asigurarii.

    Platile pentru asigurare si intretinere reprezinta o parte importanta din bugetul tau auto anual, mai ales daca achizitonezi o masina nu tocmai ieftina.

    Pentru o mai buna evaluare, consulta asiguratorul tau in legatura cu tipul de masina pe care urmezi sa-l achizitionezi. Acesta te poate indruma si iti poate calcula suma exacta pe care o vei avea de platit.

    Vizualizari: 10211