rss

E dovedit: 30% dintre oameni nu pot conduce!

  1. 05/11/2009
  2. Tags: Studiu
    Vezi toate fotografiile (1)

    S-a dodedit stiintific: 30% din populatia Globului nu este facuta pentru a conduce! Greu de crezut? Nu cred, mai degraba as spune ca asa se explica multe!

    Un studiu efectuat de cercetatorii americani de la Universitatea California Irvine pe 29 de subiecti a relevat faptul ca 22 dintre acestia aveau creierul... normal, in timp ce restul de 7 persoane au prezentat o anomalie genetica ce impiedica secretia in cantitati suficiente a unei anumite substante de catre creier (BDNF, ceva ce are legatura cu neurotrofinele). Fara aceasta, amintirile recente nu se formeaza normal. Iar oamenii care au in sange aceasta gena nu pot fi soferi!

    Pentru a fi testati, cei 29 de subiecti au primit cate o masina si acces pe un circuit cu diverse obstacole care trebuiau depasite. Dupa patru zile au fost obligati sa repete acelasi test. Rezultatele? Cele 7 persoane afectate de lipsa BDNF-ului s-au descurcat la fel de prost atat in prima, cat si in cea de-a doua zi de testare.

    Cercetatorii care au pus la cale acest studiu au declarat ca 30% din populatia Americii sufera de aceasta afectiune genetica. Mergand pe aceeasi linie putem spune ca 30% din omenire nu este facuta pentru a conduce!

    Oare cat din acest procent se afla acum la volanul unei masini?

    Vizualizari: 1773