rss

Cum sa economisesti banii de asigurare

  1. 03/03/2010
  2. Tags: asigurare, bani, Economie, Masina, pret, reducere
    Vezi toate fotografiile (1)

    Exista destule sanse ca tu, in prezent, sa platesti prea mult pentru asigurarea auto a masinii tale. Exista si sansa ca tu sa obtii o rata mai buna, de la o alta societate de asigurari, decat de la asiguratorul actual.

    Atunci, de ce nu sa nu revizuiesti principalele mijloace de economisire, cand vine vorba de o astfel de plata? Sau, daca te-ai saturat de asigurarea mare impusa de asiguratorul actual, de ce sa nu cauti o alta companie? 

    Internetul face miracole in acest domeniu si creste constant concurenta intre societatile de asigurari auto. Este mai usor ca niciodata pentru consumatori sa “vaneze” ratele reduse de asigurare, pentru a analiza si compara preturile.

    Cu toate acestea, studiile recente au aratat ca oamenii nu iau in calcul documentarea in cazul asigurarii, in acelasi mod in care s-ar interesa pentru o masina noua.

    De asemenea, cei mai multi dintre soferi tind sa pastreze aceeasi societate de asigurare a masinii ani de zile.

    Mai jos va prezentam cateva sfaturi, care aplicate, te vor putea ajuta sa salvezi ceva bani in acest proces.

    Informeaza-te!

    Inainte sa cumperi o masina, trebuie sa iei in calcul numerosi factori, cum ar fi: stilul de viata, bugetul, pretul carburantului, devalorizarea si nu in ultimul rand, costul asigurarii auto.

    In cazul asigurarii auto, alegerea societatii de asigurari implica aceeasi grija si documentare. Cercetarea tuturor posibilitatilor, stabilirea unui plan si a unei liste cu cel putin trei asiguratori, te va ajuta sa fii constient de avantajele si dezavantajele fiecaruia.

    Ai grija cum conduci

    Obiceiurile de la volan pot fi, de asemenea, un considerent. Sofatul in conditii de siguranta este una dintre cele mai bune metode de mentinere a ratelor de asigurare auto scazute. Orice avarie nu va face decat sa mareasca costurile de asigurare.

    Soferii care sunt inregistrati la capitolul “fara evenimente” vor beneficia de reduceri consistente.

    In cazul în care trecutul tau este umplut cu vehicule mototolite, atunci vei avea o acoperire mai cuprinzatoare.

    Plateste-ti toate ratele non-auto la timp

    Companiile de asigurari auto utilizeaza diverse informatii pentru a evalua riscul potential reprezentat de un sofer. Cel mai bine este sa-ti pastrezi “dosarul” curat si sa fii un bun platitor, indiferent de natura facturilor.

    Cauta modalitati de economisire

    Reducerile din cadrul asigurarii auto pot varia de la companie la companie. Fiecare asigurator are disponibile reduceri pentru conducatorii auto. Factori suplimentari, care pot reduce rata sau te pot ajuta sa obtii o reducere la asigurarea auto pot include: instalarea de echipamente de siguranta (airbag-uri, centuri de siguranta automate, etc), de dispozitive antifurt si alarme sau echipamente suplimentare antifurt (sisteme de urmarire a masinii prin GPS).

    O bila alba plus un discount s-ar putea sa capeti si daca ramai fidel asiguratorului timp de mai multi ani.

    De cata asigurare auto ai nevoie?

    Acum, ca stii ce este necesar, poti decide in privinta lucrurilor de care ai nevoie. Unii oameni sunt destul de prudenti. Ei isi bazeaza asigurarea auto pe scenarii dintre cele mai pesimiste: dauna total, asigurare de viata, asigurari complete, etc.

    Societatile de asigurare iubesc acesti oameni. Asta pentru ca societatile de asigurare stiu ca exista sanse de a fi implicati in vreun accident sau ca vehiculul sa fie deteriorat sau furat.

    Informatiile pe care compania de asigurari le-a colectat de-alungul anilor sunt stranse in tabele actuariale, care ofera asiguratorilor probabilitatile de desfasurare al oricarui incident.

    Vizualizari: 4877