rss

Coreenii vor sa furnizeze cauciucuri pentru Formula 1

  1. 15/01/2010
  2. Tags: Anvelope, Bridgestone, F1, Formula 1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce au luat cu atac piata de automobile, coreenii vor sa cucereasca lumea si cu anvelopele. Publicatia germana Auto Motor und Sport scrie ca doi producatori de cauciucuri din Coreea si-au anuntat intentiile de a deveni furnizor de pneuri pentru Formula 1!

    In prezent, toate echipele din Marele Circ sunt "incaltate" de Bridgestone, dar niponii au anuntat ca, odata ce contractul valabil pana la finele lui 2010 expira, se vor retrage din Formula 1. Desi sefii echipelor au declarat ca vor face tot posibilul pentru a convinge Bridgestone sa ramana, coreenii par si ei hotarati sa incheie o intelegere pentru urmatorii 3 ani.

    Una dintre solutiile vehiculate pentru a pastra actualul furnizor de anvelope este reducerea numarului de pneuri pe care echipele le pot folosi intr-o cursa, lucru care ar "usura" cheltuielile Bridgestone cu circa 100 milioane de euro.

    Auto Motor und Sport
    nu a numit cele doua companii coreene interesate sa preia "afacerea" F1, dar ar putea fi vorba despre Kumho, Hankook sau Nexen, acestia fiind principalii producatori de cauciucuri din Coreea.

    Vizualizari: 1396