rss

Continental a dezvoltat sistemul care franeaza in cazul unei depasiri riscante

  1. 20/11/2009
  2. Tags: Continental, depasire, sistem
    Vezi toate fotografiile (1)

    Continental a dezvoltat un sistem inovativ care reduce riscul coliziunilor, avertizand soferul atunci cand depasirea in care se angajeaza e prea riscanta.

    Initiatorii proiectului si-au propus ca noul sistem sa ajute soferii in momentul unei depasiri, daca din fata se apropie o masina iar acestia nu dispun de timp suficient sa evite coliziunea.

    Astfel, tehnologia dezvoltata de Continental, prin intermediul unor sisteme de radar, camere video si senzori, verifica situatia in care soferul nu are timp si spatiu suficient pentru a depasi in conditii de siguranta.

    In cazul in care depasirea este prea riscanta, soferul este avertizat treptat prin semnale luminoase si sonore, prin vibratii in volan si in pedala de acceleratie.  Daca soferul insista sa incerce manevra, sistemul poate activa de asemenea, frana.

    Continental a dispus si un mod de ajustare, care avertizeaza soferul in conformitate cu dorintele sale. In situatia in care apare o masina in timpul executarii manevrei, sistemul poate actiona pedala de acceleratie la maximum pentru a asigura o depasire in siguranta.

    Vizualizari: 1503