rss

Conceptul Mercedes F800 Style a fost dezvaluit

  1. 22/02/2010
  2. Tags: Clc, CLS, f800, Mercedes-Benz
    Vezi toate fotografiile (7)

    Mercedes-Benz va face publice planurile sale despre noul sau coupe in patru usi, dezvaluit in forma conceptului F800 Style la Salonul Auto de la Geneva.

    Noul concept prefigureaza designul si dimensiunile inlocuitorului lui CLC, care va ajunge in showroom-urile din Europa pana la sfarsitul anului 2013. 

    Descris de producatorul german ca fiind fratele mai mic al opulentului CLS, noul model masoara 4738 mm lungime, 1938 mm latime si 1445 mm inaltime. In ceea ce priveste dimensiunile, masina va fi similara cu noul coupe de clasa C, o versiune in doua usi a lui C-Klasse actual.

    Versiunea de productie a lui F800 va avea un profil mult mai radical suprapus cu un stil futurist, intalnit prima data la Mercedes-Benz Bionic si, mai recent, in linia conceptelor BlueZero.

    Noul design a fost supravegheat de catre seful departamentului de design Mercedes, numit recent, Gorden Wagener, care si-a lasat amprenta asupra viitoarelor modele pentru prima oara pe Fascination Concept prezentat la Paris Motor Show 2008.

    Versiunea de productie a coupe-ului va utiliza noua platforma MFA. Dezvoltata pentru a inlocui arhitectura de tip sandwich, aceasta va fi, de asemenea, utilizata pe modelele de clasa A si B si pe SUV-urile de mici dimensiuni. MFA poate fi folosita pe diferite ampatamente si latimi.

    Conceptul  a fost creat, de asemenea, pentru a dezvalui evolutiile in tehnologia hibrid Mercedes, precum si, in ceea ce priveste, platforma modulara cu tractiune spate, care va sta la baza noului C-Klasse, ce va fi lansat in 2015.

    Conceptul dispune de un nou sistem de propulsie turbo, de 3,5 litri, cu injectie directa a motorului pe benzina V6, care  produce 300 CP. Acesta este sprijinit de un motor electric de 109 CP, concectat la o transmisie automata cu sapte trepte.

    Acesta este alimentat de o baterie litiu-ion, amplasata foarte jos, sub scaunul din spate pentru distributie optima a greutatii si un centru de greutate redus.

    Masina poate gazdui atat sistemul hibrid, cat si un motor pe hidrogen, alimentat pe baza unor celule de hidrogen.

    Vizualizari: 2510