rss

Care sunt cei mai periculosi soferi?

  1. 19/02/2010
  2. Tags: Studiu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Un studiu efectuat de americanii de la Insurance.com si preluat de Mediafax ne arata ca oamenii inteligenti, cu studii superioare si experti in legislatie, asa cum sunt avocatii si judecatorii, sunt cei mai slabi soferi. Cei care profeseaza aceste meserii ocupa primul loc intr-un top al celor mai periculosi conducatori auto realizat in functie de profesie.

    Aproape jumatate (44%) dintre avocatii care au consultat site-ul Insurance.com au fost implicati in accidente rutiere, acestia fiind urmati in top de profesionistii din domeniul financiar, podiumul fiind incheiat de angajatii din administratia guvernamentala.

    La polul opus se afla sportivii, acestia fiind cei mai putin periculosi soferi: doar 17% au suferit sau provocat accidente rutiere, acestia fiind precedati de constructorii de locuinte, un procent de 24% fiind implicat in accidente.

    Potrivit lui Sam Belden, vicepresedintele Insurance.com, persoanele care lucreaza intr-un mediu stresant si ale caror profesii presupun realizarea mai multor sarcini simultan, precum convorbirile telefonice, respectarea unor termene si, implicit, conducerea intr-un ritm alert, sunt mai predispuse accidentelor din cauza tuturor acestor sarcini care distrag atentia de la sofat.

    Iata, mai jos, top 10 cei mai periculosi soferi in functie de meserie:

    1. avocatii si judecatorii
    2. angajatii de top din domeniul financiar
    3. angajatii din administratia guvernamentala
    4. barmanii si ospatarii
    5. oamenii de afaceri
    6. stilistii veterinari
    7. angajatii de top din marketing si publicitate
    8. frizerii si stilistii
    9. antrenorii de sport
    10. infirmierii

    Vizualizari: 5962