rss

850.000 de $ pe o tona de rugina

  1. 29/07/2007
  2. Tags: Bugatti
    Vezi toate fotografiile (1)
    OK, nu este chiar o tona de rugina obisnuita, ci una care alcatuieste un crampei de istorie automobilistica foarte pretioasa.

    Casa de licitatii Christie a vandut acest Bugatti din 1938 pentru un incredibil pet de 852.500 de $, de peste doua ori cifra anticipata si foarte aproape de pretul final al unuia similar, dar perfect restaurat.

    Numita Type 57C, aceasta piesa de colectie este de fapt un amalgam de componente preluate de la doua masini, ambele detinute de acelasi colectionar. Sasiul, de exemplu, este preluat de la un cabriolet Type 57 Stelvio, a carui caroserie a fost realizata de un carosier aflat in apropierea fabricii lui Bugatti din Molsheim, pe nume Gangloff.

    Aceasta a fost inlocuita insa doar un an mai tarziu cu cea a unui Type 57C Atlante (a nu se confunda cu mult mai rarul si mai scumpul Bugatti Atlantic), rezultand ceea ce aveti acum in fata chilor.

    Din pacate insa, anii nu au iertat de loc ceea ce a fost odinioara o masina superba, acest 57C stand depozitat in conditii nu tocmai ideale din 1962 incoace.

    Ca urmare, vopseaua este stearsa pe alocuri si matuita, cromul este doar o suprafata de rugina, motorul este soios, pielea de la interior e complet uzata iar anvelopele sunt distruse. Categoric, procesul de restaurare va fi mult mai greu decat decizia de a cheltui 850.000 de $.
    Vizualizari: 825