rss

5 mituri despre anvelopele de iarna 

  1. 31/10/2016
    Vezi toate fotografiile (1)

    Exista soferi care cunosc, din pacate, prea putine lucruri despre anvelopele de iarna, motiv pentru care nici nu dau importanta cuvenita utilizarii acestui tip de pneuri in perioada sezonului rece. Si cum se apropie vremea rea, cu polei si zapada, e bine sa aflam din timp de ce este esentiala dotarea masinii cu anvelope de iarna.

    Anvelopele pot fi considerate, pe buna dreptate, unele dintre cele mai importante componente ale unui vehicul. Ele sunt responsabile de deplasarea si oprirea masinii in bune conditii. Sau nu. Asta in functie de tipul de pneuri folosit. Pe perioada sezonului rece, specialistii din industria auto recomanda utilizarea unui set complet de anvelope de iarna.

    Iata cateva dintre miturile care circula in legatura cu pneurile de iarna:

    Anvelopele de iarna sunt obligatorii doar de la 1 noiembrie

    Informatia potrivit careia soferii pot fi sanctionati daca nu au autoturismele echipate cu anvelope de iarna dupa data de 1 noiembrie este complet falsa. Totul a pornit de la o prevedere legislativa care marca perioada 1 noiembrie - 1 martie ca intervalul in care masinile trebuie sa fie dotate cu pneuri pentru sezonul rece. Intr-un final, pana la aprobarea legii, prevederea a fost modificata, astfel ca acum,hotararea legislativa spune ca masina trebuie sa aiba anvelope de iarna acolo unde este zapada, indiferent de luna anului. Cu alte cuvinte, daca te prinde vremea urata, cu lapovita si ninsoare, pe o sosea de munte, in plina vara, risti sa fii amendat in cazul in care incurci circulatia din pricina pneurilor de vara folosite.

    Anvelopele de iarna sunt doar pentru zapada

    Cauciucul din care sunt realizate pneurile de iarna ramane flexibil la temperature sub 7 grade Celsius. Aceasta flexibilitate asigura o mai buna manevrabilitate a autoturismului si o mai buna franare, chiar si atunci cand asfaltul este uscat, deci nu exista zapada, dar temperaturile sunt relativ scazute. Cu alte cuvinte, un set cauciucuri iarna nu este bun doar pe zapada, ci in toate conditiile pe care le presupune anotimpul rece: frig, gheata, polei, zapada, umezeala.

    Anvelopele de iarna sunt mai scumpe

    Anvelopele de iarna au costuri competitive cu orice alt tip de pneu. Nu sunt nici mai scumpe, nici mai ieftine. Doar faptul ca par “mai complicate” ii determina pe multi soferi sa creada ca vor fi nevoiti sa scoata prea multi bani din buzunar pentru un set de anvelope iarna. Ca sa te convingi, este suficient sa vizitezi magazinul online Nexxon, cel mai mare distribuitor de anvelope si camere de aer din Romania. Aici poti gasi orice tip de pneuri doresti, de la cele mai ieftine, pana la cele produse de branduri renumite in domeniu.

    Pneurile all season sunt la fel de bune ca cele de iarna

    Multi soferi considera in mod eronat faptul ca setul de anvelope all season poate fi folosit fara probleme chiar si pe carosabilul acoperit cu un strat gros de zapada. Din nefericire, desi poarta aceasta denumire, specialistii din industria auto tin sa atraga atentia asupra faptului ca aceste cauciucuri nu se comporta la fel de bine precum cele de iarna in conditii… de iarna.

    Sunt suficiente doua anvelope de iarna

    Specialistii Nexxon recomanda instalarea unui set complet de anvelope, pe toate cele patru roti ale autovehiculului, nu doar pe fata sau pe spate cum, in mod gresit, considera multi soferi ca este suficient. Indiferent de tipul de tractiune al masinii, trebuie montate anvelope de iarna pe toate cele patru roti, in caz contrar acestea nu doar ca sunt inutile, dar risca sa dezechilibreze si mai mult masina.


    Advertorial!


    Vizualizari: 1752