rss

400 km/h de la Weber

  1. 02/05/2007
  2. Tags: 400 km/h, Weber
    Vezi toate fotografiile (2)
    Cu putin timp in urma, obscurul fabricant elvetian promitea ca va aduce la cel mai exclusivist salon auto din lume, Top Marques din Monaco, un concept car capabil sa atinga 400 km/h.

    Multi s-au indoit de asta, acest lucru nu a facut decat sa-i ambitioneze pe cei din Tara Cantoanelor, care au adus in statul cu cei mai multi milionari pe kilometru patrat bolidul portocaliu pe care il aveti acum in fata ochilor.

    Nu este nici pe departe o mostra de reusita estetica, dar oricine va reusi sa treaca de asta va experimenta urgia unui propulsor de 7 litri supraalimentat montat central, ai carui 900 CP si 1.050 Nm au de suportat doar o greutate de 1.100 Kg (gratie constructiei cu sasiu din aluminiu si caroserie din fibra de carbon).

    Elvetienii au fost foarte griulii cu comportamentul rutier al masinii, asigurandu-se ca aceasta va incanta si in momentele in care nu va trebui sa-si demonstreze potentialul in linie dreapta.

    In acest sens, masina are patru rezervoare de combustibil in fiecare colt pentru o mai buna distributie a greutatii, tractiune integrala si discuri de frana ceramice, actionate de etrieri cu 12 pistonase.

    Si pentru ca are atata putere la dispozitie, nu a fost nevoie de indepartarea elementelor de confort, conceptul Weber fiind dotat cu computer de bord cu acces la Internet, TV, sistem audio de inalta performanta si chiar camera de luat vederi in locul oglinzii retrovizoare, pentru a vedea mutrele inmarmurite a celorlalti parteneri de trafic.
    Vizualizari: 924