rss

"Hotrod" cu motor de avion de la Pur Sang

  1. 12/08/2007
  2. Tags: Hotrod, Pur Sang
    Vezi toate fotografiile (1)
    Pur Sang este un carosier din Argentina recunoscut indeosebi pentru replicile destul de reusite ale lui Bugatti T35, insa, din cand in cand, se remarca in mod deosebit prin creatii unicat extrem de scumpe, comandate de cei mai nonconformisti clienti.

    Este cazul si acestui roadster solicitat de un german, despre care nu se stiu prea multe cu exceptia a ceea ce se afla sub capota: motorul V12 cu bloc din magneziu al unui avion de vanatoare nemtesc din Al Doilea Razboi Mondial.

    Nu se stie exact cine a construit piesa de muzeu cu 12 pistoane, insa se presupune ca ea a fost creata fie de Daimler, fie de Junkers, doi productori recunoscuti pentru motoarele lor V12 din acea perioada (daca este al lui Daimler, inseamna ca are in plus injectie directa si ca provine de la un Messerschmidt 109).

    Puterea agregatului este estimata la aproximativ 400 CP, ceea ce inseamna ca el a fost puternic detunat de la cei 1.200 CP pe care ii dezvolta pe celebrele avioane de vanatoare din anii ’40.

    Pe de alta parte insa, cuplul de 1.200 Nm este mai mult decat suficient pentru a torsiona cateva placi tectonice in timpul acceleratiilor, desi ne indoim ca cineva va torutura cu adevarat o masina despre care producatorul a soptit un pret in euro aflat in zona superioara a numerelor cu sase cifre.
    Vizualizari: 840