rss

Mercedes-Benz,Volkswagen si GM presati de China sa retraga vehiculele cu defecte airbag-uri Takata

  1. 07/07/2017
  2. Tags: Takata
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chinezii au cerut Mercedes-Benz, Volkswagen Group si General Motors sa-si indeplineasca obligatiile de a rechema automobilele vandute in China, afectate de airbag-urile defecte Takata, se afirma intr-o stire preluata de Reuters.

    Cei trei constructori auto straini au propus doar pana acum sa recheme un numar mic de automobile pentru testare si analiza, in loc sa furnizeze planuri de rechemare, a declarat joi, pe site-ul sau web, Administratia Generala de Supraveghere a Calitatii, Inspectie si Carantina din China.

    Autoritatea de inspectie chineza declarat ca s-a intalnit cu reprezentantii producatorilor de automobile si i-a indemnat sa isi indeplineasca obligatiile legale si sa recheme automobilele afectate, cat mai curand posibil.

    S-a estimat ca mai mult de 20 de milioane de automobile din China au fost echipate cu airbag-uri fabricate de furnizorul japonez Takata, care au fost produs cel putin 16 decese si 180 raniri in intreaga lume. Airbag-urile in cauza au potentialul de a exploda cu prea multa forta si de a pulveriza schije.

    Din cei 37 de producatori de automobile afectati de airbagul defect in China, 24 au rechemat deja 10.6 milioane de masini pana la sfarsitul lunii iunie, in timp ce alte cinci au planificat sa recheme alte 1.3 milioane de automobile.

    Vizualizari: 1182