rss

Noua Skoda Fabia: mai spatioasa si mai ingenioasa ca niciodata

  1. 28/08/2014
  2. Categoria: Skoda
    Vezi toate fotografiile (2)

      

    Noua Skoda Fabia nu impresioneaza doar prin designul emotional, ci este de asemenea mai practica si mai ingenioasa ca niciodata. Noul model oferta spatiu pentru cinci ocupanti si bagajele acestora, chiar daca dimensiunile exterioare sunt compacte si este extrem de agila si usor manevrabila. Portbagajul este cel mai mare din segmentul masinilor de mini dimensiuni. Noua Fabia este disponibila cu pana la 17 detalii „Simply Clever”, dintre care 9 dotari sunt noi.

     

    „Noua Skoda Fabia este un adevarat campion in privinta caracterului practic, permitand variate posibilitati de utilizare. Este masina ideala pentru mobilitatea moderna, fiind totdata practica in oras si combinatia perfecta intre emotional si functional”, a declarat Dr. Frank Welsch, membru al Consiliului de Administratie Skoda, responsabil pentru Dezvoltarea Tehnica.

     

    Skoda Fabia ofera mult spatiu pentru ocupanti si bagaje. Spatiul pentru pasageri este mai lung si mai lat decat pana acum. Totodata, soferul si pasagerii au mai mult spatiu la cap. Desi noua Skoda Fabia este cu 8mm mai scurta decat predecesorul, interiorul are o lungime cu 8 mm mai mare, de 1.674 mm. Latimea in dreptul coatelor a crescut de asemenea, in fata la 1.401 mm (plus 21 mm), in spate la 1.386 mm (plus 2 mm).

     

    Portbagajul este cel mai mare din segment, cuprinzand 330 litri, adica cu 15 litri mai mult decat pana in prezent si cu mult mai mult decat la concurentii relevanti. Cu bancheta rabatata, volumul de incarcare creste pana la 1.150 litri. Datorita deschiderii late, de 1.098 mm, a hayonului care se deschide pe o inaltime mare, de 1.915 si a pragului coborat al portbagajului (659 mm), incarcarea este foarte facila. Spatiul de incarcare are o latime de 960 mm, adica cu 2 mm mai mult decat la generatia anterioara.

     

    Pentru prima data la o Skoda, noua Fabia dispune de tehnologia MirrorLink. Aceasta transpune aplicatiile smartphone-urilor pe display-ul sistemului de infotainment. Astfel, de exemplu, utilizeaza softului de navigatie sau ascultarea muzicii personalizate la bordul masinii capata o noua calitate. Conexiunea se face rapid si simplu. Cu un cablu USB, trebuie doar conectat smartphone-ul cu sistemul Bolero, activat modul MirrorLink de la sistemul radio si apoi aplicatiile certificate MirrorLink vor fi „oglindite” pe ecranul sistemului de infotainment.

     

    Foarte utila este si functia SmartGate. Aceasta permite pentru fiecare calatorie memorarea si utilizarea mobila in anumite aplicatii ale smartphone-ului a anumitor informatii despre automobil, ca de exemplu consumul, viteza medie, costurile si altele. Transferul de date se face fara fir, prin WiFi.

     

    Incepand de acum, Fabia are pentru prima data o racleta de gheata in clapeta rezervorului de combustibil. Noul suport multimedia din suportul pentru pahar de pe consola centrala ofera locul potrivit pentru telefonul mobil, smartphone sau iPod. Pentru vesta reflectorizanta, obligatorie in multe tari, veti gasi un spatiu special de depozitare in portiera de pe partea soferului. Pentru usa laterala este disponibil un recipient pentru resturi. Plasele de depozitare de pe marginile interioare ale scaunelor fata ofera locul potrivit pentru diferite obiecte mai mici. A fost marit si spatiul pentru sticlele de bauturi. In ambele usi din spate are loc acum cate o sticla de 0,5 litri. In torpedou are de asemenea loc o sticla de 1 litru. Astfel, noua Skoda Fabia ofera in total loc de depozitare pentru pana la sapte sticle: in cele doua usi din fata, in cele doua usi din spate, in consola centrala si in torpedou.

     

    Mai mult, noua Skoda Fabia impresioneaza cu solutii aditionale „Simply Clever”, care si-au dovedit deja caracterul practic la a doua generatie a modelului. Printre acestea se numara suportul standard pentru bilete, pe interiorul montantului A din stanga, precum si cele doua carlige optionale pentru genti din portbagaj. La cerere, cele doua plase din setul de plase vor asigura ordinea in portbagaj. Panoul care acopera portbagajul poate fi folosit ca podea intermediara orizontala sau poate fi impins vertical dupa bancheta. De asemenea, optional este disponibila o cutie de depozitare flexibila pentru portbagaj, care ajuta la transportul in siguranta al obiectelor. „Simply Clever” este si functia Cornering de iluminare (iluminare la virare) a proiectoarelor de ceata.

    Vizualizari: 6053
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »