rss

Un Shelby Daytona Cobra Coupe de 15 milioane de dolari

  1. 28/04/2009
  2. Categoria: Shelby
  3. Tags: Shelby cobra, Shelby Daytona Cobra, Shelby Daytona Cobra Coupe CSX2601
    Vezi toate fotografiile (5)

    Casa de licitatii Mecum va organiza la jumatatea lui mai cea de-a 22-a editie a Dana Mecum Original Spring Classic, ocazie cu care va fi scos la licitatie un Shelby Daytona Cobra Coupe CSX2601. Organizatorii licitatiei spera sa vanda coupe-ul fabricat in 1965 cu 15 milioane de dolari, acesta devenind, astfel, unul dintre cele mai scumpe automobile din lume.

    Desi numai sase astfel de exemplare au fost construite, Shelby Daytona Cobra are o istorie incarcata in cursele FIA GT, competitie in care a cucerit titlul in 1965. Interesant este ca acesta a fost primul autovehicul american care a invins masinile Ferrari intr-o competitie desfasurata in Europa.

    CSX2601 dispune de o caroserie experimentala, un coupe "asezat" pe sasiul proiectat de Pete Brock, fapt ce a permis cresterea vitezei cu 40 km/h fata de versiunea cabrio.

    Dupa ce a fost retras din sporturile cu motor, autovehiculul ce va fi scos la licitatie in 15 mai a fost cumparat de un afacerist bogat din Dakota de Nord care l-a folosit in plimbarile sale zilnice. Dar n-aveti grija, cumparatorul nu va da banii pe o rabla: masina a fost complet restaurata cu piese originale.

    Vizualizari: 1201