rss

Seat Exeo – Episodul 3

  1. 21/07/2009
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: Exeo, SEAT
    Vezi toate fotografiile (1)


    Continuam seria de episoade dedicate lui Seat Exeo cu prezentarea echiparilor si a metodelor de finantare.

    Conceputa in numai 18 luni, noua berlina premium de clasa medie se bazeaza pe calitatile tipice marcii iberice: design atragator si elegant, motorizari de top, caracter nonconformist si temperament sporty.

    Pentru prima data marca SEAT este reprezentata in diviziunea premium a segmentului mediu. Denumirea de „Exeo” aleasa de constructorul spaniol este un derivat al latinescului „Exire” care se traduce prin expresia „a iesi din tipare” ori „a merge dincolo de limite”.

    Cum era de asteptat, designul caracteristic noilor generatii de modele SEAT a fost preluat si de catre Exeo, insa i-a mai fost grefata o nota de eleganta. Dimensiunile generoase ale caroseriei si ampatamentului garanteaza un confort deosebit in habitaclu, iar echiparea standard generoasa potenteaza tendinta premium a berlinei medii iberice.

     

    SEAT Exeo este comercializat pe piata auto nationala prin intermediul retelei de dealeri ai importatorului Porsche Romania in trei niveluri de echipare: Reference, Style si Sport. Pentru inceput sunt disponibile cinci propulsoare care indeplinesc normele de poluare Euro V, din acestea patru sunt motoare turbo cu injectie directa. Astfel, gama de motorizari contine trei variante pe benzina (1.6i 102 CP, 1.8 T 150 CP si 2.0 TSI 200 CP), precum si doua versiuni turbodiesel echipate in standard cu filtru de particule diesel si derivate din propulsorul 2.0 TDI CR (140 CP si 170 CP).  Puterea furnizata de aceste motoare este gestionata prin intermediul unui singur tip de cutie de viteze manuale cu sase trepte.

    Preturile de catalog cu TVA inclus se incadreaza in intervalul 18.837 EUR (Reference 1.6i 102 CP) – 25.118 EUR (Style/ Sport 2.0 TDI CR 170 CP), iar garantia oferita la achizitionarea prin intermediul retelei oficiale de dealeri este de doi ani fara limita de kilometri, trei ani pentru vopsea si 12 ani la perforarea caroseriei datorita corodarii.
    Noua limuzina premium de clasa medie este produsa la fabrica Martorell din Spania, iar cadenta de productie este de pana la 450 de exemplare pe zi.

    Pentru a descarca echiparile si preturile lui Seat Exeo dati click aici 

    Text: Cristian Omat

    Vizualizari: 1751