rss

Saab pune capat intelegerii cu chinezii

  1. 24/10/2011
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: Saab, Spyker
    Vezi toate fotografiile (1)

    Swedish Automobile a renuntat la intelegerea cu companiile chineze Pang Da si Youngman, dupa ce acestea au inaintat o oferta de cumparare integrala a Saab.

    Proprietarul casei auto suedeze a renuntat la ajutorul oferit de chinezi si a anulat memorandumul semmnat in luna iulie 2011, in urma caruia Saab ar fi fost instrainat in proportie de 53,9%, pentru suma de  245 milioane de euro.

    Miscarea Saab a avut loc dupa ce Pang Da şi Youngman au facut o oferta de cumparare a 100% din actiunile suedezilor, motivand ca circumstantele nu mai sunt aceleasi din iulie, cand a fost semnata intelegerea.

    Swedish Automobile a respins oferta, solicitand celor doua companii sa confirme daca mai exista intentia de a continua colaborarea conform termenilor stabiliti in urma cu cateva luni. Momentan, cele doua entitati se afla inca in discutii, insa sansele de materializare sunt minime.

    In prezent, constructorul auto se afla in plin proces de reorganizare si la adapost de creditori, dupa ce i-a fost aprobata cererea de intrare sub legea falimentului.

    In ciuda piedicilor intampinate, CEO-ul Saab, Victor Muller, nu se da batut: "Nu vom renunta sa luptam pentru ca Saab sa redevina o companie sanatoasa si profitabila."

    Vizualizari: 1790