rss

Saab a primit o parte din bani de la chinezi

  1. 13/12/2011
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    Saab a primit cinci milioane de dolari de la compania chineza Youngman, producatorul auto putand astfel sa isi plateasca datoriile urgente. Pana la finele lunii decembrie, suedezii vor intra in posesia altor 30 de milioane de euro.

    Grupul chinez a virat cinci milioane de dolari pentru cheltuielile urgente, urmand ca alte 20 de milioane de euro sa intre in contul Saab la data de 14 decembrie pentru plata salariilor. Pana la sfarsitul anului, investitorul va mai acorda un ajutor de alte zece milioane euro.

    Dintre cele doua companii chineze interesate de afacerea Saab, numai Youngman pare sa ramana in cursa, dupa ce General Motors, fost proprietar si actual actionar Saab, s-a opus memorandumului incheiat intre Pang Da si Youngman, pe de-o parte, si Swedish Automobile, de cealalta parte.

    Grupul american se temea cu un actionariat majoritar chinez i-ar putea afecta operatiunile pe cea mai expansiva piata din lume, China.

    Conform unor informatii recente, Banca Chinei ar putea intra in joc, dupa ce s-a aratat interesata de achizitionarea a 30% din actiunile Saab. Intre timp, Pang Da pare tot mai departe de a finaliza acordul.

    Vineri va fi un moment important in istoria Saab, intrucat justitia va decide daca Saab va fi protejat in continuare impotriva creditorilor sau va iesi de sub protectia legii falimentului.

    Vizualizari: 3645
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »