rss

Masinile din muzeul Saab, scoase la licitatie pentru achitarea datoriilor

  1. 18/01/2012
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: Muzeu, Saab
    Vezi toate fotografiile (12)

    Saab este nevoit sa scoata la vanzare 120 de masini de colectia de la muzeul producatorului auto din Trollhattan. Sumele obtinute vor fi utilizate pentru a ahita o parte din datoriile acumulate.

    Administratorii delegati pentru a se ocupa de operatiunile de faliment au hotarat sa scoata la licitatie 120 de automobile istorice, destramand astfel colectia cu cele mai reprezentative modele din istoria Saab.

    Printre autoturismele care vor fi instrainate se numara si prototipul UrSaab din 1946, precum si prima masina care poarta noul logo Saab, dupa ce compania s-a retras din domeniul aeronautic.

    Lista automobilelor scoase la licitatie continua cu 92, 97 Sonett, 900 EV-1, Saab 9X, Tribeco Concept, autocarul 9000 şi recentele 9-5 şi AeroX Concept. Pasionatii vor mai putea intra in posesia unui Cadillac BLS, la proiectarea caruia au fost utilizate mai multe componente ale modelului 9-3.

    Din pacate, si conceptele 98, 99, 900 Safari şi 900 Turbo James Bond vor face obiectul viitoarei licitatii.

    Saab a intrat oficial in faliment dupa ce s-a incercat in repetate randuri salvarea companiei cu ajutorul unor investitori chinezi. Planurile de readucere la viata a constructorului auto, care nu mai producea din luna aprilie 2011, au esuat dupa ce General Motors, fost proprietar si actual actionar, a refuzat sa vanda actiunile investitorilor chinezi, de teama unei viitoare concurente pe piata din China si nu numai.

    Vizualizari: 5835