rss

Renault pregateste o masina de 5.000 euro. Urmeaza una de 3.000 euro

  1. 21/11/2012
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Dacia, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault se pregateste sa intre puternic pe piata low-cost cu o masina de 5.000 de euro si una de 3.000 de euro. Daca primul model va fi lansat in 2014, cea de-a doua propunere va necesita mai mult timp astfel incat sa indeplineasca cerintele de siguranta.

    Speriati de cifrele de vanzari in scadere ale brandului Renault si totodata incurajati de succesul marcii low-cost Dacia, francezii iau in calcul extinderea ofertei de modele accesibile cu doua noi masini, una de 5.000 de euro, iar cealalta de 3.000 de euro.

    Primul programat sa debuteze pe piata este modelul de 5.000 de euro, acesta urmand a fi conceput cu Nissan si fabricat la uzina Chennai, India. Aceasta propunere ar putea ramane, din pacate, pe pamant indian, costurile de logistica fiind unul din motivele pentru care autoturismul are sanse mari sa nu fie comercializat si in Europa. Al doilea ar fi siguranta. Masina va debuta anul viitor.

    Simultan cu aceasta lansare, Renault lucreaza la un automobil si mai ieftin, insa momentan inginerii nu au gasit solutii care sa garanteze si un nivel de siguranta minim. Acest model va fi destinat unor piete precum India, Africa si unele tari din America de Sud.

    Autoturismul va fi lansat pe piata cel tarziu in 2016 si va concura cu deja celebrul Tata Nano.

    Vizualizari: 1479