rss

4 probleme si solutii pentru masinile Renault

  1. 10/05/2017
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Proprietarii de masini Renault ar trebui sa acorde atentie anumitor componente ale masinilor lor, pentru ca acestea sa functioneze cat mai performant. La autoturimele acestei marci, apar frecvent anumite probleme, cum ar fi:

    Problema nr.1: Regenerarea filtrului de particule

    La modelele Diesel ale marcii Renault este posibil ca la un moment dat sa se resimta o scadere in ceea ce priveste performanta, fapt care vine insotit de aprinderea martorului DPF, adica cel de regenerare. Asta inseamna un singur lucru si anume acela ca exista o problema la nivelul filtrului de particule. O principala cauza care duce la murdarirea sau infundarea filtrului de particule este condusul prin oras, unde conditiile de trafic nu permit filtrului sa arda particulele nocive.

    Solutia:
    In primul rand, atunci cand are loc regenerarea masinii, trebuie mentinuta o viteza constanta, pastrand in acelasi timp a treia treapta de viteza pentru aproximativ 10 minute. Daca acest lucru nu functioneaza, cel mai probabil este nevoie de o vizita la service, pentru inlocuirea filtrului si a uleiului.

    Problema nr.2: Vibratii neobisnuite ale motorului
    O alta problema intalnita mai frecvent la masinile Renault presupune vibratia nefireasca a motorului. Cand acesta este rece, produce la pornirea masinii anumite zgomote, asemanatoare unui tiuit. De vina poate sa fie, pe de o parte, conducta de admisie sau un clip rupt pe linia de combustibil.

    Solutia:

    Mai intai trebuie identificat care dintre piesele Renault de mai sus este responsabila pentru acest defect, urmand sa fie schimbata cu una noua.

    Problema nr.3: Functionarea necorespunzatoare motorului la relanti
    Aceasta probleme apare mai ales la modelul Renault Megane. Atunci cand masina este la relanti, motorul ruleaza nefiresc, semnaland un defect la nivelul bobinei de aprindere.

    Solutia:

    Si in acest caz este necesara inlocuirea de piese, respectiv a bobinelor. Se recomanda ca cele patru bobine sa fie schimbate toate odata.

    Problema nr. 4: Defectarea geamurilor electrice
    Aceasta este o problema destul de comuna pentru geamurile electrice ale Meganului. In aceasta situatie, este remarcata o incetinire a ritmului in care geamurile se ridica si se lasa.

    Solutia:

    Pentru solutionarea acestei probleme este necesara montarea unui regulator nou de geam.

    Piesele si accesoriile pentru Renault pot fi achizitionate de pe AutoAtu.ro.

    Advertorial!

    Vizualizari: 10420