rss

Competitia Masina Anului in Romania a ajuns la editia aniversara cu numarul 15

  1. 20/12/2013
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Renault
    Vezi toate fotografiile (4)

    Renault Captur a castigat titlul „Masina Anului 2012 in Romania”. Juriul desemnat de Asociatia Presei Auto din Romania (APAR) a oferit 155 de puncte pentru Renault Captur, in timp ce ocupanta locului 2, Peugeot 308, s-a situat la numai un punct de castigator, aceasta fiind cea mai mica diferenta din istoria concursului.

    Podiumul a fost completat de Škoda Octavia, cu un total de 131 de puncte. Sase membri ai Juriului au votat Captur pe locul 1, in timp ce 308 a luat patru locuri 1, iar Octavia a reusit doar doua locuri 1.

    Prezent la Conferinta de presa APAR, dl. Marius Bordeanu - Director Marketing Renault Romania, a declarat: „Multumesc APAR, stiu ca nu este usor de organizat un astfel de eveniment, cu atat mai mult timp de cincisprezece ani. Sunt recunoscator si clientilor din Romania, fara de care acest premiu poate nu ar fi existat. In ultimul timp s-au intamplat lucruri importante la Renault, mai ales in ceea ce priveste design-ul. Laurens van den Acker, designerul sef, a impus un nou limbaj, pornind de la cateva concepte, apoi cu Clio si Captur, care a primit aprecierile tuturor - si nu ne oprim aici. Multumesc si competitorilor nostri, in special Peugeot 308,cu care a existat o concurenta extrem de stransa, pentru ca nu exista performanta fara competitie.”    

    Membrii APAR au profitat de aceasta editie aniversara a concursului Masina Anului in Romania pentru a rememora unele din experientele din scurta, dar complexa istorie a Asociatiei. „Asociatia Presei Auto din Romania mai are putin si face 20 de ani de existenta. Imi face placere sa va amintesc ca avem si patru membri de onoare, somitati ale presei auto europene si mondiale, care au apreciat ca Masina Anului in Romania este cel mai bun exemplu de concurs de acest tip din Europa Centrala si de Est. Este vorba de Hakan Matson, in prezent Presedinte al European Car Of The Year - COTY, Ray Hutton, de asemenea fost presedinte al aceleiasi competitii, Haig Simonian, unul dintre senior editorii de la Financial Times, precum si legendarul Paul Frère, Primul Presedinte din istoria COTY, considerat cel mai mare ziarist auto al tuturor timpurilor. Acesti oameni sunt membri de onoare ai Asociatiei Presei Auto din Romania. Nu exista o alta asociatie auto nationala in tarile Europei Centrale si de Est care sa poata vorbi de membri cu un asemnea prestigiu mondial.

    Invitat special la Conferinta de presa a fost dl. Marius Tudor, secretar general APIA, care a apreciat eforturile APAR: „Felicitari pentru longevitate, pentru ca ati reusit sa continuati acest demers in ultimii ani. Felicitari castigatorului de anul acesta si nu putem decat sa ne dorim ca 2013, care tocmai se incheie, sa fie ultimul de scadere, iar in 2014 sa spunem ca am trecut de fundul gropii. Exista speranta, iar, cel putin in ultima perioada de timp, semnele sunt bune. Sa vedem daca sunt conjuncturale sau nu”.

    Palmaresul competitiei „Masina Anului in Romania”

    1999    Ford Focus
    2000    Fiat Punto
    2001    Ford Mondeo
    2002    Nu s-a acordat
    2003    Mazda 6
    2004    Fiat Panda
    2005    Mitsubishi Colt
    2006    Honda Civic
    2007    Opel Corsa
    2008    Kia cee'd
    2009    Dacia Sandero
    2010    Ford Fiesta
    2011    Dacia Duster
    2012    Kia Rio
    2013    Dacia Logan
    2014    Renault Captur

    Vizualizari: 1707