rss

Porsche AG si filiala din SUA sunt anchetate de procurorii germani pentru frauda

  1. 11/07/2017
  2. Categoria: Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Parchetul din Stuttgart a declarat ca angajatii producatorului german de masini sportive Porsche AG si filiala sa din S.U.A. au fost anchetati pentru presupusele fraude si publicitate falsa referitoare la emisiile de motorina, anunta Automotive News.

    Sonda vinovata este cea mai recenta proba in investigatia masiva asupra producatorilor de automobile si a emisiilor acestora dupa ce Volkswagen, care detine marcile Audi, VW si Porsche, a recunoscut frauda  sistematica a testelor cu motoare diesel in 2015.

    Intr-o declaratie, procurorul de la Stuttgart, Jan Holzner, a declarat ca exista motive sa se suspecteze potentiale fraude si publicitate falsa facute de angajatii Porsche, in timp ce refuza sa dea mai multe detalii, avand in vedere caracterul repetat al dovezilor.

    Porsche a declarat ca organizatia coopereaza pe deplin cu autoritatile si ca a solicitat proactiv contactul cu procurorii chiar inainte de lansarea unei probe oficiale.

    Software-ul ilegal a fost gasit in masinile VW, Audi si Porsche, echipate cu motoare diesel.

    Unele modele Porsche sunt echipate cu motoare diesel de 3,0 litri furnizate de Audi. Procurorii din München investigheaza separat Audi despre rolul sau in proiectarea motorului diesel de 3,0 litri.

    Saptamana trecuta, procurorii l-au arestat pe Giovanni Pamio, un angajat al Audi, cu suspiciunea de frauda si de publicitate falsa. Pamio, aflat in custodie, este acuzat de catre Departamentul de Justitie al SUA pentru presupusul sau rol de indrumare a angajatilor Audi in proiectarea software-ului inselator al testelor privind emisiile in S.U.A.

    Vizualizari: 666