rss

Sistemul de iluminare Opel AFL a castigat premiul Euro-NCAP Advanced

  1. 30/11/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Euro NCAP, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Opel a primit premiul Advanced acordat de European New Car Assessment Program (Euro NCAP) pentru sistemul de iluminare AFL (Adaptive Forward Lighting).

    Aceasta functie reduce in mod semnificativ riscul accidentelor rutiere pe timp de noapte, Opel fiind primul constructorul auto care a lansat sistul AFL pe piata, in anul 2002. Acesta este diponibil pe modelele Corsa, Meriva si Zafira.

    O varianta imbunatatita AFL+, care include opt functii suplimentare de iluminare, a fost implementata pe autoturismele Astra, Insignia si Zafira Tourer.

    AFL+ ofera o vizibilitate sporita, sistemul beneficiind de faruri bi-xenon cu raza de lumina variabila ca latime, directie si arie pentru drumurile in oras, zonele pietonale si autostrazi. In completarea acestora vine lumina pentru vreme rea, functia de iluminare dinamica in curbe, functia de comutare intre faza lunga si faza scurta si luminile de zi cu LED-uri.

    Senzorii si sistemele software monitorizeaza constant imprejurimile, traficul si conditiile meteo pentru ca sistemul sa poata activa functia de iluminare potrivita.

    Premiul pentru AFL este al doilea titlu Euro NCAP Advanced pentru Opel, primul premiu fiind acordat pentru primul sistem Opel Eye la Salonul Auto de la Paris din 2010.

    Vizualizari: 2649
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »