rss

Premierele Opel la Salonul Auto de la Frankfurt

  1. 13/09/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Ampera, Astra, Corsa, Opel
    Vezi toate fotografiile (12)

    Opel dezvaluie patru premiere mondiale in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Astfel, noile Astra GTC coupe, Zafira Tourer si noua generatie Combo vor face cunostinta cu publicul. In plus, constructorului auto prezinta conceptul RAK, care poate parcurge 100 km cu 1 euro.

    Noul Astra GTC vine cu un design agresiv si performante asigurate de artificii ingineresti precum sasiul cu tehnologie de ultima ora, care beneficiaza de suspensie fata de inalta performanta HiPerStrut si suspensie spate cu brat Watt.

    Pe langa cele cinci motorizari disponibile initial, cu puteri intre 100 CP si 180 CP, Opel prezinta pentru prima oara motorul 1.7 CDTI ecoFLEX pentru noul Astra GTC. Acesta va fi disponibil in versiunea de putere de 110 CP si de 96 130 CP, ambele cu sistem Start/Stop de reducere a consumului de carburant.

    A doua premiera a constructorului auto la Frankfurt este noul Zafira Tourer, care vine cu un sistem complet reproiectat de scaune Flex7 si un plus de confort. Modelul este echipat cu generatia a doua a camerei Opel Eye si cu tempomat adaptiv cu senzori radar.

    Noul Combo, disponibil in variantele cu cinci sau sapte locuri, cu doua versiuni de ampatament si cu caroserie cu geamuri sau tip panel van, dispune acum de un volum de incarcare de pana la 3.800 de litri in versiunea cu ampatament scurt (cu scaunul pasagerului pliat) si de 4.600 de litri in versiunea cu ampatament lung.

    Tot in premiera mondiala a fost lansat si prototipul RAK, un autovehicul electric cu doua locuri in tandem, care ofera o previzualizare a viitoarelor solutii de mobilitate in zonele urbane. Conceptul ofera o autonomie de 100 km, cu un cost modic de 1 euro, si atinge o viteza maxima de 120 km/h.

    Standul Opel gazduieste si lansarea autovehiculului electric Ampera. Sistemul de propulsie de 150 CP este format dintr-un motor electric si unul pe benzina, cu rol de generator de energie. Unitatea electrica dispune de o autonomie intre 40 si 80 km fara emisii, aceasta putand fi extinsa pana la 500 km cu interventia motorului pe benzina. Acesta va fi disponibil la dealerii europeni la sfarsitul anului.

    In plus, producatorul auto prezinta noi modele ecoFLEX: Meriva 1.3 CDTI (109 g/km CO2), Astra 1.7 CDTI (99 g/km CO2), Insignia in varianta cu motor cu benzina 1.4 turbo (134 g/km CO2) si Insignia 2.0 CDTI (115 g/km CO2).

    Lista continua cu variantele ecoFLEX ale modelelor Astra GTC si Zafira Tourer, prezentate in premiera. Cel mai eficient model privind consumul de carburant, Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX, care are emisii de CO2 de doar 94 g/km va fi prezent, de asemenea, la standul Opel din cadrul IAA.





    Vizualizari: 3868