rss

Opel Omega ar putea reveni pe piata ca varf de gama

  1. 24/07/2012
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Cadillac, Insignia, Omega, Opel
    Vezi toate fotografiile (2)

    Opel ar putea lansa un sedan de dimensiuni mai mari decat actualul Insignia. Modelul ar putea primi celebrul nume "Omega" si ar putea fi construit pe platforma Cadillac XTS.

    General Motors ar putea apela la arhitectura mecanica a lui Cadillac XTS, model care imparte la randul sau dedesupturile cu Buick LaCrosse, pentru a dezvolta un nou model de top, mai mare decat Insignia.

    Daca problemele financiare cu care se confrunta Opel nu vor anula planurile, berlina de dimensiuni mari ar putea readuce in listele dealerilor denumirea "Omega", un model indragit al anilor '80 -'90. Potrivit unui oficial Opel, proiectul se afla intr-o faza avansata de dezvoltare.

    Daca aceste idei vor deveni realitate, noul model va avea o lungime de aproximativ 5 metri si un ampatament mare. Din ecuatie nu va lipsi nivelul de echipare generos, tipic pentru o nava amiral.

    Gama de motorizari va fi formata din cele mai puternice motoare dezvoltate de General Motors: V6 3.6 de 308 CP, urmat de V6 2.8 turbo de 325 CP si de dieselul biturbo 2.0 diesel de 195 CP. Din oferta nu vor lipsi tractiunea integrala, disponibila standard pe versiunile cele mai puternice, dar si cele mai noi sisteme de asistenta privind siguranta activa.

    Opel Omega a fost produs in doua serii intre anii 1986 si 2003. Remarcabila a fost versiunea construita cu ajutorul inginerilor Lotus, care era pusa in miscare de motorul L6 3.0 de 377 CP, unitate ce garanta o viteza maxima de 283 km/h si in sprint 0-100 km/h efectuat in 5 secunde.

    Vizualizari: 2228