rss

Opel ar putea produce in serie conceptul RAK e

  1. 20/09/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Concept, Opel, rak
    Vezi toate fotografiile (13)

    Dezvaluit la Frankfurt sub forma de concept, Opel RAK e ar putea fi introdus in productie. Prototipul reprezinta o solutie de mobilitate electrica gandita pentru zonele urbane si a fost prezentat initial ca un simplu vehicul experimental.

    Autovehiculul electric cu doua locuri in tandem ar putea fi in curand vazut pe soselele marilor orase. Potrivit Autocar, constructorul auto ia in calcul lansarea unui model de serie al carui pret s-ar putea situa in jurul valorii de 10.000 de euro.

    Cantarind doar o treime dintr-o citadina uzuala (380kg), modelul final ar putea fi oferit intr-o versiune limitata la 45 km/h pentru tinerii sub 18 ani, care nu au permis de conducere. Modelul standard ar putea ajunge la 120 km/h.

    Conceptul electric are o autonomie de 100 de kilometri, care pot fi parcursi cu un cost de numai 1 euro (pentru energia electrica). Motorul de 49 CP este alimentat de baterii litiu-ion. Autovehiculul s-a remacat printr-un design futurist, cu oglinzi retrovizoare integrate in aripile frontale.

    Numele prototipului are ca sursa de inspiratie modelul Opel RAK 2, condus de nepotul lui Adam Opel, Fritz von Opel, care a reusit in 1928 sa atinga o viteză maxima de 228 km/h. E-ul provine de la cuvintele "electric" si "experimental".

    Vizualizari: 2150